Přízraky 2. světové války ožívají ve válečné duchařině GHOSTS OF WAR


Pětice amerických vojáků vymění bojiště za strašidelný dům a sestoupí do pekla ve válečné duchařině GHOST OF WAR od režiséra mysteriózní pecky Osudový dotek (2003).

Před koncem 2. světové války je poslali bránit strategické místo v samém srdci okupované Francie. Malý zámek, který donedávna sloužil jako základna nacistických pohlavárů, ale ukrývá něco mnohem děsivějšího, než jsou vojáci nepřítele. Mezi zdmi sídla stále bloumají zlovolné přízraky původních majitelů, které zmasakrovali rabující nacisti.

Režisér Eric Bress se s Ghosts of War vrací po více než desetileté pauze zpátky k filmu. Od svého režijního debutu, zmiňovaného Osudového doteku, nenatočil jediný snímek a jeho posledním filmovým zářezem byl scénář k Nezvrtanému osudu 4 (2009). Na svou atmosférickou prvotinu se pokusí navázat nevšední duchařinou zasazenou do nejtemnějších dnů 2. světové války, kterou si sám napsal. V hlavní roli uvidíme Kyla Gallnera (Hrůza v Connecticutu), Alana Ritchsona (Titans), Brentona Thwaitese (Oculus) nebo Billyho Zanea (Rytíř démon).

První trailer pak připomene spřízněný jihokorejský R-Point (2004), akorát se na náš vkus až příliš často spoléhá na okoukané lekačky. Snad se ve výsledku dočkáme i nějaké té atmosféry a ne jen obehraných atrakcí.

Ghosts of War premiéruje 18. června digitálně na DirecTV a od 17. července bude dostupné na VOD platformách.