Eli Roth se vrací s druhou řadou dokumentární série HISTORIE HORORU


Režisér Eli Roth se znovu vydává po stopách filmové hrůzy. Jeho dokusérie ELI ROTH: HISTORIE HORORU (nebo též Kapitoly z historie hororu) dostane druhou řadu. Tvůrce nechvalně proslulých Hostelů se v ní podrobně podívá na čarodějnické filmy, strašidelné domy, body horor a další hororové subžánry.

Americký herec, režisér a producent Eli Roth horory nejenom rád natáčí, ale především konzumuje. Svou lásku k žánru se přede dvěma lety pokusil zužitkovat v nenápadném dokumentárním cyklu, v němž se mu podařilo dát dohromady hotovou plejádu předních osobností hororu. Výsledkem byl impozantní a překvapivě podrobný pohled na dějiny filmové hrůzy, který vedle historického kontextu pokryl i sociopolitické aspekty žánru a mimo to dokázal, jací jsou hororoví tvůrci ve skutečnosti srdcaři.

Druhá řada podle oficiální synopse nahlédne ještě hlouběji do katakomb strachu a zaměří se na čarodějnické filmy, strašidelné domy, znetvořená monstra, zlé děti a body horor. Roth spolu se svými hvězdnými hosty detailně rozebere nejen filmové mezníky a kultovní klasiky, ale i současná díla zmíněných subžánrů. Opět se můžeme těšit na Stephena Kinga, Quentina Tarantina, Jordana Peela, Grega Nicotera, Roba Zombieho, Slashe nebo Toma Saviniho. Mezi novými tvářemi se pak objeví Ari Aster, Roger Corman, James Brolin, Katharine Isabelle, Bill Hader, Nancy Allen a Ashley Laurence.

Eli Roth’s History of Horror se vrací na obrazovky AMC už 10. října. Vybrané kapitoly z první série momentálně najdete v programu ČT art a postupně je budete moci zhlédnout také na iVysílání České televize.