TRAILERY TÝDNE: Vraždící androidka, bizarní videokazety a morbidní studia Wednesday Addamsové

Ty nejlepší ukázky uplynulého týdne. Na co se můžeme těšit na streamu a v kinech?

M3GAN (2023)

Seznamte se s Megan. Tahle panenka v životní velikosti poháněná umělou inteligencí je nejlepší dětskou společnicí a spojencem všech rodičů. Dokud jí nerupne v softwaru a nerozhodne se zmasakrovat všechny osoby z okolí své osiřelé svěřenkyně. První upoutávka robotické novinky, za kterou stojí produkující James Wan a scénáristka Zhoubného zla Akela Cooper, slibuje divokou podívanou se zatraceně creepy antropomorfní vražedkyní, co si libuje v tiktokových tanečcích i procování mačetou. Tohle prostě musíte vidět. V kinech od 12. ledna 2023. V hlavních rolích se představí Allison WilliamsUteč a Violet McGrawDomu na kopci.

V/H/S/99 (2022)

Oprašte videopřehrávače, populární retro found footage série se vrací s dalším pokračováním. Na úspěch loňské video kolekce, jejímž společným jmenovatelem byl zvrhlý kult vhs sběratelů a ročník 1994, naváže zbrusu nová antologie tematizující příchod nového milénia a poslední záchvěvy analogové éry nahrazené boomem DVD nosičů. V/H/S/99 premiéruje online 20. října na žánrové platformě Shudder. A aby toho nebylo málo, streamer na příští rok ve spolupráci s produkujícím serverem Bloody Disgusting a tvůrčím týmem z Radio Silence připravuje V/H/S/85, kde se sejdou takové režijní esa, jako David Bruckner nebo Scott Derrickson.

WEDNESDAY ADDAMSOVÁ (2022)

Jenna Ortega se vrací jako nejpopulárnější člen Addamsovy rodiny v seriálové novince Tima Burtona. Oficiální trailer představuje nové postavy z vražedných studií Wednesday Addamsové, ale i návrat ikonického strýce Festera v podání Freda Armisena. Jako Gomez a Morticia se představí Luis Guzmán nebo Catherine Zeta-Jones a jednu z učitelek si v netflixovském projektu střihla i Christina Ricci. Seriál dorazí na obrazovky 23. listopadu.

WENDELL A WILD (2022)

Dva podlí démoni uzavřou dohodu s fanynkou punkrockové hudby, aby mohli utéct z podsvětí a splnit si své sny v Zemi živých. Henry Selick, režisér animovaných pecek jako Ukradené Vánoce nebo Koralína a svět za tajnými dveřmi, se vrací s další hororovou podívanou pro celou rodinu natočenou metodou fázové animace. Celovečerní snímek natočený metodou fázové animace vznikl na motivy Selickovy nepublikované knihy a na jeho scénáři se podílel Jordan Peele, který se mimo jiné chopil i produkce a sám nadaboval jednoho z titulních démonů. Tahle strašidelná taškařice premiéruje už 28. října na Netflixu.