Bill Skarsgård si zahraje v obnovené Vráně. Filmový štáb zamíří i do Prahy!

Režisér Rupert Sanders oživuje fenomén roku 1994, fanoušci jsou ale k realizaci přinejmenším skeptičtí

V polovině devadesátých let upoutal globální publikum údajně prokletý snímek Vrána, který se zapsal do historie nešťastnou událostí, když byl při natáčení omylem zastřelen ostrým nábojem hlavní představitel Brandon Lee. V příběhu paradoxně umírá i jeho hrdina na plátně spolu s filmovou snoubenkou, které přepadne a následně zabije násilnický gang. Mladíka však oživí tajemná vrána a umožní mu se pachatelům náležitě pomstít.

Erica Dravena, muže na odvetné misi, tentokrát ztvární pod režijním vedení Ruperta Sanderse (Sněhurka a lovec, Duch ve stroji) Bill Skarsgård, jenž propůjčil tvář vraždícímu klaunovi Pennywisovi v poslední adaptaci Kingova románu To. Pod scénář se podepsal Zach Baylin, který letos získal oscarovou nominaci za portrét tenistek Král Richard: Zrození šampiónek.

Nadějně vyhlížející projekt by se měl naplno rozjet letos v červnu, kdy má v Praze a Mnichově začít natáčení. Příznivci originální verze se nicméně k produkčním plánům staví poněkud skepticky vzhledem k tomu, že se o její oživení v minulosti už několik tvůrců marně pokoušelo. Na jednom pracoval i Corin Hardy, režisér conjuringovského spin-offu Sestra, nakonec ho ale nedokončil kvůli finančním nesnázím.

Na Vránu už pár let po jejím vzniku navázalo několik víceméně propadáků – poslední díl s podtitulem Pekelný kněz z roku 2005 se dokonce zařadil do neslavného žebříčku nejhůře hodnocených titulů na ČSFD.cz.