SHEPHERD: Nadpřirozený anglický horor děsí mrazivou upoutávkou


Snažil se utéct před temnou minulostí. Místo klidu ale našel něco ještě temnějšího. Britský režisér Russell Owen představuje svůj nadpřirozený horor SHEPHERD v první upoutávce, která míchá mrazivé prostředí odlehlé anglické samoty s děsivým vpádem působivého přízraku. Sotva půlminutová ukázka se může pochlubit atmosférou natolik hustou, že by se dala krájet.

Snímek podle oficiální synopse sleduje truchlícího vdovce jménem Eric Black, který se snaží vyrovnat se žalem po záhadné smrti své cizoložné manželky. Přijme proto práci pastýře na opuštěném ostrově zmítaném divokými přírodními živly. Co se zprvu jeví jako dokonalý útěk před bolestivými vzpomínkami, záhy přerůstá v děsivý boj o záchranu příčetnosti i vlastního života. V zapomenutých koutech ostrova totiž číhá něco zlověstného.

Owens si vedle režie k filmu sám napsal i scénář a při jeho realizaci vycházel z velšských duchařských historek. Inspirací mu byla mimo jiné i legenda o šílenství na majáku The Smalls, kterou částečně adaptoval režisér Robert Eggers ve svém druhém celovečerním počinu Maják. Oba snímky shodou okolností vznikaly zároveň. V hlavních rolích přízračného příběhu navazujícího na britskou duchařskou tradici se představí Tom Hughes (Silk), Gaia Weiss (Meander), Kate Dickie (Čarodějnice) a Greta Scacchi.

Britská kino premiéra je naplánována na 5. listopadu. Kdy se film podívá do zbytku světa, zatím není známo.