Na HBO GO nastává ČAS ČARODĚJNIC

Teresa Palmer se vrací jako mocná čarodějnice

Kdysi byl svět plný zázraků. Teď mu vládnou lidé. Démoni, čarodějnice a upíři ale nikdy nezmizeli. Na HBO GO dneska premiéruje druhá řada úspěšného fantasy seriálu ČAS ČARODĚJNIC, který vznikl podle populární knižní trilogie Deborah Harknessové.

Televizní adaptace sleduje Dianu Bishopovou, historičku a čarodějnici z Oxfordu. V jedné z akademických knihoven objeví starý rukopis Ashmole 782, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem. Ten má taky jedno rodinné tajemství – je to upír. Společně se vydávají na cestu za pochopením starobylého rukopisu, jejich pátrání ale narušuje křehký mír, který panuje už od nepaměti.

První sezóna britského seriálu byla příjemným překvapením. Svou opulentní výpravou, působivou atmosférou i nebývalou chemií mezi ústřední dvojící nadchla jak diváky, tak kritiky. Druhá řada, která je adaptací knihy Stín noci, pak se svými časohrátkami hodlá zajít ještě dál. Diana a Matthew v ní cestují zpátky do temných uliček alžbětinského Londýna, kde se skrývají před Kongregací. Pátrají po čarodějnici, co by Dianu naučila ovládat její magické schopnosti, a hledají Knihu života. Upoutávky slibují mnohem temnější a okázalejší podívanou, kde se nešetří akcí ani intrikami. Svoje role si zopakují Teresa Palmer, Matthew Goode, Gregg Chillin, Alex Kingston i Malin Buska. Obsazení nové sezóny rozšíří James Purefoy a Steven Cree.

Všech deset dílů druhé řady je ode dneška dostupných online ve filmotéce HBO GO, kde zároveň najdete i kompletní první sezónu. Nadcházející víkend je tak přímo ideální příležitostí pro bingnutí celého seriálu. Třetí a pravděpodobně poslední řada se momentálně natáčí.