CANDYMAN: Druhý trailer slibuje novou mytologii a atmosférické pokračování v duchu originálu

Každá generace má svého "Cukráře". Režisérka Nia DaCosta oživuje děsivou legendu a rozkopává její mytologii dokořán

Buďte součástí příběhu a vyslovte jeho jméno pětkrát před zrcadlem. Popisován jako duchovní pokračování kultovního hororu z roku 1992, CANDYMAN sleduje návrat ikonické postavy aktualizované pro nové tisíciletí. Režisérka Nia DaCosta spolu s producentem a scénáristou Jordanem Peelem oživují děsivou městskou legendu a současně působivě rozšiřují její mytologii pro další generace diváků. Nová upoutávka z jejich společného snímku dělá rovnou jeden z nejambicióznějších titulů letošního roku.

Dvouminutový trailer modernizovaného urban hororu se vydává zpět do kulis chicagského sídliště Cabrini Green a za doprovodu ústředního motivu filmové série představuje nový mýtus o titulním bubákovi. Podle něj byl Candyman nevinným Afroameričanem, který se stal obětním beránkem tamní policie. Jeho příběh dal vzniknout symbolu a proměnil nedobrovolného mučedníka v reálné monstrum. Jenže podobných historek jsou desítky a každá z nich zplodila svoji vlastní příšeru.

Jak zaznělo už v minulé upoutávce – a tady je důrazně zopakováno, Candyman tentokrát není jenom jeden muž, ale rovnou celý úl. Premisa tím pádem vnímá původního Cukráře v bravurním podání Tonyho Todda jako jednoho z mnoha přízraků a otevírá zcela nový svět, kde má každý Candyman svůj vlastní původ a každý z nich je nositelem odlišného významu. Filmový restart tak slibuje efektivní přístup k látce, který by celé značce mohl vdechnout nový život a připravit půdu pro potenciální pokračování. Ukázka navíc působivě navazuje na poetiku mistrné klasiky od Bernarda Rose.

Podle oficiální synopse se snímek zaměří na stagnujícího malíře Anthonyho McCoye. Ten se přestěhoval na místo bývalého projektu sociálního bydlení, a i když čtvrť v průběhu let prošla výraznou gentrifikací a její tvář se změnila k nepoznání, místní povídačky nikdy úplně nezanikly. Fascinován cabrinigreenským folklorem, Anthony se vydává po stopách dávného mýtu. Sám se totiž v dětství stal jeho obětí. Ano, hádáte dobře. Ústředním hrdinou je ono mimino, které Candyman unesl v prvním filmu.

Hlavní role se zhostil Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman) a dle traileru propůjčí svou tvář nejen dospělému Anthonymu, ale i nové inkarnaci obávaného přízračného muže s hákem namísto ruky. Ve filmu si dále zahráli Teyonah Parris (WandaVision), Nathan Stewart-Jarrett (Misfits: Zmetci), Colman Domingo (Živí mrtví: Počátek konce) nebo Kyle Kaminsky. Roli Anthonyho matky Anne-Marie McCoy si zopakovala Vanessa Estelle Williams a jako nepostradatelná část zmiňovaného úlu se samozřejmě vrátil i Tony Todd.

Moderní variace zapovězené povídky Cliva Barkera a v pořadí už čtvrté pokračování Roseova filmu dorazí do kin 26. srpna. Ale teda řeknu vám, že jsme sice vydrželi ten roční odkad způsobený covidovou pandemií, po tomhle tralieru ale ty zbývající dva měsíce v redakci prostě nedáme.