NOPE: První záběry z tajemné novinky Jordana Peelea

Třetí celovečerní snímek oscarového tvůrce se představuje kratičkou upoutávkou, která slibuje příchod netušené hrozby shůry

Jaká bude nová vize teroru z dílny Jordana Peelea? Třetí celovečerní snímek oscarového autora nazvaný jednoduše NENE (Nope) se po zlověstném plakátu představuje na vůbec prvních záběrech. Ty zachycují vyděšené pohledy hlavních protagonistů upřené kamsi na oblohu a dávají tušit, že se blíží něco zlého. A upřímně, my v redakci už se nemůžeme dočkat, až zjistíme co.

Veškeré porobnosti ohledně snímku se zatím drží v naprosté tajnosti. Víme jen tolik, že by mělo jít o Peelův nejstrašidelnější film, jehož propagační materiály slibují neznámou hrozbu v podobě tajemného mraku. Kryptický je i první teaser, který k navození atmosféry využívá především záběry z režisérových předešlých projektů Uteč a My a ve výsledku tak potvrzuje jen to, že hrůza tentokrát opravdu přijde shůry.

Scénář k filmu si opět napsal sám Peele a zároveň se ujal produkce prostřednictví vlastní společnosti Monkeypaw Productions. V hlavních rolích se představí Daniel Kaluuya (Psychoville, Uteč), Keke Palmer (Scream Queens, seriálový Vřískot) a Steven Yeun (Živí mrtví). Ve vedlejších rolích uvidíme Michaela Wincotta (Vrána), Barbie Ferreiru (Euforie) nebo Brandona Perea (OA). Nope je zároveň prvním Peelovým titulem optimalizovaným pro IMAX a slibuje tak režisérův zatím největší projekt. Ostatně kameru měl na starosti dvorní kameraman Christophera Nolana, Hoyte van Hoytema.

Americká premiéra je naplánována na 22. července 2022 a do českých kin by měl snímek dorazit o den dřív prostřednictvím CinemArtu. Další, tentokrát plnohodnotný trailer by měl dorazit během nedělního Super Bowlu, tak nám snad prozradí zas o něco víc.