Vyšel oficiální trailer na jihokorejský hororový seriál, který na Netflix přinese to pravé PEKLO

Nedávno jsme avizovali teaser na tento originální jihokorejský thriller s hororovými prvky a teď je tu rovnou celý trailer

Není pochyb o tom, že Jižní Korea poslední dobou se svými žánrovými díly na Netflixu přímo exceluje. Po Hře na oliheň přijde brzy samotné PEKLO, tedy Hellbound. Nový trailer je znepokojivý a ukazuje se v něm jasná detektivní linka, která vizuálně připomíná některé moderní noirové filmy z velkoměst. Ale také se nám v celé kráse představují nadpřirozené elementy s démony a podivnými vznášejícími se tvářemi, které oznamují obyvatelům metropole ortel nad jejich životy. Vždy se dozví, za jak kolik dní zemřou.

V traileru se také více exponuje sektářská linka, protože, jak už to tak bývá, když se zjeví nebezpečí, najdou se samozvaní proroci, kteří v něm vidí trest boží. Peklo napsal a režíroval Sang-ho Yeon, který je známý např. díky svému celosvětově úspěšnému thrilleru Vlak do Pusanu a posléze i jeho neméně úspěšným pokračováním.

Mělo by se, alespoň dle dostupných informací, jednat o relativně komplexní seriál postihující konkrétní osudy těch, kteří byli odsouzeni k smrti, ale také již zmiňovaného vůdce sekty, detektiva tyto vraždy vyšetřujícího a v neposlední řadě televizního reportéra, který tento smrtelný fenomén ve svém vysílání pokrývá. Tyto linky se budou vzájemně mezi sebou střídat, a tak poskytovat pohled na hrůzné události ze všech stran.

Důležitou roli hrají také tzv. andělé smrti, což jsou nadpřirozené bytosti, které osobu odsouzenou ke smrti najdou, zabijí a odvedou do onoho titulního Pekla. Ti připomínají jakési podivné gorily s mohutným a silným tělem, které se různě fyzicky rozplývá a přeměňuje. Z aktuálních filmů si nejde nevzpomenout na komiksového Venoma, i když zdejší vizuál je samozřejmě svůj.

Současný trailer je oproti původnímu teaseru více velkolepý a ukazuje se v něm, že tyto události budou zmítat celou společností a jednotlivé vrstvy na něj budou reagovat každá jinak. Je tu také dán daleko větší akcent na náboženskou linku, která nejspíš bude hrát výraznou roli. Stejně tak se tu pracuje s motivem masek, rituálnosti a davových scén, takže pro fanoušky folk hororu se tu možná najde více motivů, na které se v tomto konkrétním díle těšit. Premiéra je navíc za dveřmi. Už 19. listopadu se všechny díly objeví na Netflixu.