NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Nadpřirozená hrůza z Jižní Koreje, polarizující adaptace vybraných částí Pratchettovy Zeměplochy i dvojice pokleslých béček o mexickém agentovi, co se s ničím nepáře. To je žánrová nabídka českého streamu pro nadcházející dny pracovního klidu. Takže na co koukat o víkendu?


PEKLO (2021)

Svět se změnil v živoucí peklo. Andělé smrti vynášejí krvavé rozsudky a odnášejí lidské duše. Jedná se o boží trest, nebo se za hrůznými událostmi schovává něco mnohem temnějšího? Streamovací gigant po Hře na oliheň doufá v další jihokorejský hit a přináší zbrusu novou sérii od autora zombie pecky Vlak do Pusanu. Jeho Peklo slibuje mrazivou podívanou ze světa, kde lidské zákony selhaly, a naši společnost zachvátil hotový chaos. První řada hororového seriálu premiéruje už dneska online na Netflixu.


HLÍDKA (2021)

Odpadlíci z Městské hlídky musí překonat sami sebe a najít kuráž k záchraně světa. Trollové, vlkodlaci, čarodějové a další podivní hrdinové čelí ďábelskému plánu na vzkříšení obrovského draka. Na HBO dorazila osmidílná série na motivy knih Terryho Pratchetta. Procedurální fantasy seriál o Ankh-morporské Městské hlídce měl být punk rockovým thrillerem inspirovaným světem Zeměplochy. Podle kritiků a fanoušků předlohy se z něj ale nakonec vyklubal jen bezduchá a plochá adaptace v působivých kulisách. Ostatně, přesvědčit se o tom můžeme sami. Kompletní první řada je ode dneška online na HBO GO.


MACHETE & MACHETE ZABÍJÍ (2010/2013)

Vypadal jako obyčejný dělník a dokonalý obětní beránek zákeřné politické vraždy. Jak se ale ukázalo, s tímhle Mexičanem si raději neměli zahrávat! Režisér Robert Rodriguez navázal na úspěch svého fiktivního traileru z jinak ne příliš úspěšného double feature projektu Grindhouse a natočil stylovou béčkovou jízdu plnou pokleslé zábavy a hvězdných tváří akčního filmu, kterým jasně kralují záporáci Don Johnson a Steven Seagal. Brakový diptych Machete a Machete zabíjí s nesmlouvavým Dannym Trejem v hlavní roli nově najdete na HBO GO.