Teaser na korejské hororové drama PEKLO slibuje napínavou podívanou

Na Netflix se v listopadu řítí další jihokorejský thriller

V posledních dnech bylo nemožné vyhnout se korejskému seriálu Hra na oliheň, který se od své premiéry na Netflixu stal nečekaným hitem a diskutovaným fenoménem. Streamovací platforma teď do korejské tvorby investuje velké peníze a dalším seriálem, který by měl dobývat divácká srdce, je chystaná série HELLBOUND. Ta by měla mít on-line premiéru už 19. listopadu tohoto roku. Předtím se bude promítat ještě na několika mezinárodních filmových festivalech. Jmenovitě třeba v Torontu, kde bude historicky prvním korejským dramatem s premiérou právě tam.

Oproti zmiňované Hře na oliheň by měl být Hellbound ještě temnějším dílem, které z žánru thrilleru přesahuje až do hororových vod. Seriál byl oznámen s mnoha dalšími na netflixovské on-line události Tudum, která je pojmenována podle dnes již ikonického zvuku, kterým začínají všechny filmy streamovací platformy. Hellbound vyjde pod českým názevm PEKLO. Napsal a režíroval ho Sang-ho Yeon, který natočil např. celosvětově úspěšný thriller Vlak do Pusanu a posléze i jeho pokračování.

Příběh by měl pojednávat o tom, že lidé uslyší předpověď chvíle, kdy zemřou. Když ten čas nastane, zjeví se tzv. andělé smrti, nadpřirozené bytosti, které daného člověka usmrtí a odvedou do pekla. Kolem těchto vraždících bytostí se vytvoří náboženský kult, jehož vůdce tvrdí, že je posílá sám Bůh jako znamení svého hněvu. Děj se bude točit kolem tohoto náboženského vůdce, ale také televizního reportéra, který o fenoménu informuje a nebude chybět ani policejní vyšetřovatel snažící se celé věci přijít na kloub.

V teaseru vidíme jednu z drsných smrtí, kdy chlapec napjatě čeká v kavárně, co se stane, když přijde čas jeho údajné smrti. Skutečně se zjeví tito andělé smrti, kteří v seriálu připomínají jakési nadpřirozené gorily, a jdou krvelačně po klukovi. Už z této krátké ukázky je vidět, že Peklo bude opravdu napínavá podívaná. Vzhledem k předešlé povedené tvorbě režiséra je na místě říct, že se určitě máme na co těšit.