KROTITELÉ DUCHŮ: Nová generace hrdinů pokračuje v odkazu Harolda Ramise s novým trailerem

Bez staré party, zato plný nostalgie a odkazů na původní film. Nová upoutávka třetích Krotitelů duchů jede na plné obrátky

Možná je to apokalypsa! Potomci slavných krotitelů duchů zachraňují svět před nadpřirozenými silami ve třetí části kultovní značky od syna duchovního otce celé franšízy. Od netrpělivě očekávaného pokračování KROTITELÉ DUCHŮ: ODKAZ nás dělí už jen poslední měsíc a Sony tuto skutečnost připomíná novým trailerem. Nikoho z původní party v něm sice pořád nenajdete, zato čiré nostalgie a odkazů na první film si užijete dosyta. A to všechno za doprovodu parádního remixu ikonické znělky.

Další kapitola původního příběhu sleduje svobodnou matku se dvěma dětmi, kterou okolnosti přinutí vrátit se na rodnou farmu do zapadlého amerického maloměsta. Společně objevují tajemný odkaz, co po sobě zanechal její otec, a odhalují vlastní spojení s legendárními krotiteli duchů.

Filmový restart milované značky, který si vzal na starosti talentovaný Jason Reitman (Děkujeme, že kouříte, Juno, Lítám v tom), hodlá navázat na osudy staré party a současně by měl rozjet zbrusu novou sérii. Reitmanův scénář, který napsal společně s Gilem Kenanem (V tom domě straší, Město Ember), kompletně ignoruje dívčí remake z roku 2016 a vznikl jako pocta zesnulému Haroldu Ramisovi. Venku už jsou i první zahraniční recenze, ty oslavují působivé navázání na předchozí dva snímky, silnou nostalgii a protěžování titulního Odkazu doslova na maximum. Takže se zdá, že bychom se mohli dočkat opravdu zaslouženého pokračování.

Krotitelé duchů: Odkaz dorazí do českých a slovenských kin 18. listopadu 2021. V hlavních rolích se objeví nováčci Carrie Coon (Pozůstalí), Finn Wolfhard (Stranger Things, To), Mckenna Grace (Dům na kopci, Annabelle 3) a Paul Rudd (Ant-Man). Svůj comeback pak potvrdili veteráni Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver nebo Annie Potts. Celý projekt navíc produkčně zaštítil Ivan Reitman.