EVIL DEAD RISE: Na Novém Zélandu padla první klapka čtvrtého pokračování Lesního ducha

Groovy! Režisér Lee Cronin sdílel první fotku z natáčení

Legendární Necronomicon Ex-Mortis právě načal další krví psanou kapitolu. Na Novém Zélandě totiž padla první klapka netrpělivě očekávaného pokračování Evil Dead. O informaci se na svém Twitteru podělil režisér prostřednictví první fotografie z natáčení. Čtvrtý díl kultovní filmové ságy se bude jmenovat EVIL DEAD RISE, objede se bez ústředního hrdiny, opustí ikonickou chatu v lesích a nabídne zcela odlišný zážitek.

Příběh Ashleyho Williamse možná skončil, obávaná Kniha mrtvých je ale pořád někde tam venku a s ní i hordy deaditů lačnících po nových duších. Stejně jako fanoušků hladovějících po dalších dobrodružstvích. Sam Raimi se proto rozhodl dát prostor mladým tvůrcům, kteří pro ně zrealizují svoje vlastní náměty a rozšíří tak démonický vesmír Necronomiconu. Natáčení dalšího Evil Dead se proto ujal talentovaný irský filmař Lee Cronin. Jeho celovečerní debut The Hole in the Ground (2018) udělal na Raimiho takový dojem, že si ho osobně vybral, aby celou značku oživil svým osobitým rukopisem.

Evil Dead Rise se podle oficiální synopse přesune z osvědčené lokality odlehlých lesů do velkoměsta. Snímek se zaměří na odcizené sestry v podání Alyssy Sutherland a Lily Sullivan, které se po letech pokoušejí o smíření. Jejich znovu shledání ale naruší armáda parazitických démonů a promění rodinnou sešlost v hotové peklo. Aby přežily útok prastarých sil z Kandaru, musí se obě ženy rychle naučit spolupracovat. Chybět u toho samo sebou nebude ani starý dobrý tým. Bruce Campbell možná pověsil motorovou pilu na hřebík, na realizaci filmu se pořád podílí z pozice výkonného producenta. Spolu s ním se na post producenta vrací Robert Tapert se Samem Raimim. Takže ať už se Cronin rozhodne vydat jakoukoliv cestou, přítomnost těchto tří pánů zaručuje, že se bude šlapat ve šlépějích předchozích filmů.

Čtvrté pokračování navíc vzniká pro průkopníka moderního filmového hororu a distributora původního Lesního ducha, studio New Line Cinema. Na rozdíl od svých předchůdců bude nový Evil Dead v Americe distribuován prostřednictvím streamovací služby HBO Max, zatímco v Evropě by měl být uveden do kin. Kdy se dočkáme premiéry, je zatím ve hvězdách. Vzhledem k tomu, že produkce právě odstartovala, to ale rozhodně nebude dřív jak v roce 2022.