NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Streamovací služby s úderem prosince nadělují opravdu ve velkém. Snad máte hodně volného času, protože tuzemská online distribuce v týdnu přinesla hotovou nálož žánrových titulů, od klasických hororů přes kultovní klasiky a bizarní komedie až po žhavé novinky. Nechybí monstra, dinosauři, duchové, jednorucí psychopati, sexy mumie, rodová prokletí ani nadpřirození bojovníci. Takže na co koukat o víkendu?

SHOKY & MORTHY: POSLEDNÍ VELKÁ AKCE (2021)

Dva vtipálci se vydávají na divoké dobrodružství po stopách bájné krvavé nevěsty. Chtějí natočit hororový dokument, aby znovu získali ztracenou popularitu a zachránili svůj youtubový kanál. Nezávislý hit letošního léta, ve kterém najdete stopu vaší oblíbené platformy Planet Dark, uvede v neděli 5. prosince Netflix.

PŘÍPAD ROUBAL 2. část (2021)

Ivan Roubal má být propuštěn z vazební věznice a hrozí, že bude zabíjet dál. Vyšetřovatelům z oddělení vražd zbývá pouhých čtyřicet hodin na to, aby tomu zabránili. Koncipientka Daniela se noří hlouběji do případu a naráží na první vážné trhliny. Někdo hraje falešně. Druhý díl true crime minisérie si můžete pustit exkluzivně na VOYO.

DETOX (2016)

Život se mu rozpadá pod rukama a potřeboval by trochu vzpruhu. Odjede proto na očistnou kúru, která ale promění jeho noční můry v realitu. Tak pozor na vedlejší účinky. Johnny Galecki a Anna Friel si dopřávají detox pod vedením Anjelicy Huston, během kterého se jejich negativní pocity mění v roztodivná monstra. Sledujte online na Netflixu.

CIRKUS HRŮZY (1960)

Plastický chirurg, který omylem zmrzačí pacientku, musí pověsit medicínu na hřebík a uteče do Francie, kde se usadí v malém cirkusu. Po deseti letech se z jeho karnevalu stane jedna z nejvyhledávanějších atrakcí. Má totiž ty nejkrásnější umělkyně na světě. Nikdo ovšem netuší, že všechny tyto ženy byly dříve jeho pacientkami. Děsivá kultovní klasika s Donaldem Pleasencem je nově ke zhlédnutí v online filmotéce Netflixu.

DOKTOR JEKYLL A SESTRA HYDE (1971)

Při výzkumu lidské dlouhověkosti vytvoří doktor Henty Jekyll omylem elixír, který ho promění ve svůdnou ženu se zvrhlými choutkami, za něž by se nestyděl ani sám Jack Rozparovač. Netradiční adaptace románu Roberta Louise Stevensona v klasickém kabátu britského studia Hammer. Tuhle krvavou jízdu z mlžných ulic Londýna si rozhodně nenechte ujít. Sledujte online na Netflixu.

KREV Z HROBKY MUMIE (1971)

Tým archeologů objeví hrobku královny Tery. Jeden z nich ale ukradne z královniny ruky prsten a přivolá tím kletbu na svoji dceru. Poslední film z klasické mumií série kultovního studia Hammer s Valerií Leon coby pomstychtivou kněžkou temnoty si můžete pustit online na Netflixu.

HRŮZY NOCI (1972)

Mladá žena, která žije na internátní škole na anglickém venkově, si po nervovém zhroucení začne myslet, že ji někdo pronásleduje. Dalším titulem z katalogové nabídky studia Hammer, který nově přibyl na Netflixu, je tísnivý psychothriller Hrůzy noci s Judy Geeson, Joan Collins a hlavně maniakálním Peterem Cushingem. Oproti klasickým monstrům sice nabízí mnohem civilnější podívanou, přesto neméně působivou a bezmála stejně atmosférickou.

VNITŘNÍ DÉMONI (1972)

Strašidelný horor, ve kterém vyšinutý baron zavře svoje dospělé děti na hradě a omámí je drogami na ochranu před kletbou, kterou možná podědily. Vnitřní démoni jsou další poctivá Hammerovka s působivou gotickou atmosférou, kterou si můžete pustit na Netflixu.

PIKOVÁ DÁMA (1949)

Nic nezastaví carského kapitána při pátrání po tajemství hraběnky, která nikdy neprohrává v kartách. Šušká se, že zaprodala duši ďáblu. Britský psychologický horor Piková dáma z roku 1949 představuje nejtemnější filmové zpracování Puškinovy klasické prózy. Nově ho najdete online na Netflixu.

SPIRÁLA STRACHU: SAW POKRAČUJE (2021)

Jigsaw je dávno mrtvý, někdo se ale rozhodl pokračovat v jeho šlépějích. Saw pokračuje a jeho zatím poslední kapitola se zaměřuje na pátrání po vrahovi policistů, který na místě činu nechává rudé spirály. Dalšímu krveprolití se za každou cenu snaží zabránit Chris Rock a Samuel L. Jackson. Oba se přitom nevědomky zaplétají stále hlouběji do morbidní hry sadistického psychopata. O další důmyslné pasti a poctivé gore efekty tak nouze rozhodně nebude. Nedávný restart populární spaltter ságy sledujte nově na Netflixu.

JURSKÝ SVĚT: KŘÍDOVÝ KEMP 4. řada (2021)

Jejich útěk byl teprve začátek. Mladým táborníkům se sice podařilo uniknout z Isla Nublar, ale vlny je odnesly na podivnou pevninu, která je plná nových nebezpečí a taky pečlivě střežených tajemství. Křídový kemp se vrací se 4. řadou dinosauří akce pro celou rodinu. A podle tvůrců v něm najdeme první indicie k připravovanému filmovému pokračování Jurský svět: Nadvláda. Sledujte online na Netflixu.

PRAVDA Z DÍRY (2021)

Dva sourozenci v domě prarodičů narazí na podivný otvor ve stěně. Následně dojde k děsivým událostem, při kterých vyjdou najevo hrozivá tajemství o jejich rodině. Thajskou duchařinu, která připomene znepokojivou shyamalanovku The Visit, najdete online na Netflixu.

MORTAL KOMBAT (2021)

Dvě frakce nejlepších bojovníků Země a Vnějšího světa se utkají v nemilosrdném souboji na život a na smrt. Nová éra filmového Mortal Kombatu začíná v eRkové adaptaci slavné videohry, která vznikla pod producentským dohledem hororového hitmakera Jamese Wana. Polarizační mlátička je nově dostupná online na HBO GO.

GODZILLA VS. KONG (2020)

Kolosální střet dvou největších titánů filmového plátna je online. Godzilla s Kongem se setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak znovu visí na vlásku. Epický duel obou tvorů je však pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. Sledujte nejnovější zářez sdíleného vesmíru MonsterVerse na HBO GO.