SASQUATCH: Bratři Duplassové loví bigfoota v konopné true crime sérii od Hulu

Streamovací služba našla dokonalý recept na úspěch: tráva a seskveč

Příliš neskutečné, aby to byla pravda. Příliš šílené, aby si to někdo vymyslel. Autoři dvoudílné indie perly Creep vyrážejí na hon mytického hominida vraždícího pěstitele marihuany. V třídílné true crime sérii SASQUATCH pátrají po nepolapitelném bigfootovi v lesích nechvalně známé oblasti Emerald Triangle, která proslula masivní produkcí konopí. První trailer slibuje hotové kryptozoologické žně na pozadí skutečné trojnásobné vraždy.

Během návštěvy severokarolínské konopné farmy v roce 1993 slyšel investigativní reportér David Holthouse neuvěřitelný příběh, který ho pronásleduje dodnes. V nedaleké pěstírně došlo k děsivému útoku, při kterém byli tři muži roztrháni na kusy. Všichni tamní obyvatelé vraždy připisovaly právě seskvečovi. O 25 let později se Holthouse vrací na místo činu, aby odhalil, co se oné osudné noci skutečně stalo. Jeho vyšetřování ho brzy zavede na cestu, která je mnohem děsivější, než si vůbec dokázal představit.

Výkonní producenti Mark a Jay Duplassovi se po netflixovském hitu Evil Genius: the True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist znovu pouštějí do bizarních zločinů a nutno říci, že jejich Sasquatch vyhlíží jako další trefná doku série s notnou dávkou nadhledu. Za kameru ke všemu usedl Joshua Rofé, tvůrce famózní dokumentární minisérie Lorena, kterou natočil s producentem Jordanem Peelem.

Dokonalejší recept na úspěch, než je tráva a bigfoot, snad ani neexistuje. A aby toho nebylo málo, streamovací služba Hulu uvede kompletního Sasquatche 20. dubna, tedy přesně na Světový den marihuany.