Vznikne další celovečerák podle Kinga. Tentokrát se zfilmuje povídka Boogeyman

Chystá se další děsivý příběh z pera Stephena Kinga a bude to zase boj o holý život

Povídka The Boogeyman česky překládaná jako Bubák nebo také jako Kostlivec byla vydána už roku 1978 a to v knize Noční směna (v originálu The Night Shift), která obsahovala takových povídek dvacet. Byly posbírány a dány k sobě z textů, které Stephen King vydával v průběhu dlouhých let po různých časopisech. Stala se absolutním bestsellerem a to pouhý rok po obrovském úspěchu Kingovy předešlé knihy, Osvícení, která byla předlohou pro dnes již kultovní snímek Stanleyho Kubricka. Z knihy Noční směna ostatně už bylo adaptována deset povídek. Tou asi nejznámější jsou Děti kukuřice (film byl u nás přeložen jako Kukuřičné děti).

Nový snímek Boogeyman připravují v koprodukci dvě společnosti, 20th Century Fox a společně s ní u nás méně známá streamovací platforma Hulu. Měl by mít stopáž dvou hodin a natáčet se bude na přelomu letošní zimy a příštího jara v New Orleans. Režie se chopil uznávaný režisér Rob Savage, který je sice na začátku kariéry, ale jeho filmy Host a letošní Dashcam už sklidily velmi pozitivní ohlasy. Film produkují Shawn Levy (Stranger Things), Dan Levine a Dan Cohen. Scénář sepsal Mark Heyman, který stojí např. za oscarovou Černou labutí. Původní verze ale psali Scott Beck, Bryan Woods (Tiché místo) a Akela Cooper (Zhoubné zlo).

Sama povídka je dost děsivá a pojednává o muži, který navštíví psychiatra, kterému se svěřuje o tom, jak byly jeho tři děti postupně brutálně zabity. Údajně nějakým kostlivcem, ale pravdivost tohoto tvrzení je v povídce zpochybnitelná, neboť se zjevně jedná o nespolehlivého vypravěče. Děj filmu byl pochopitelně upraven tak, aby byl zajímavý na plátně a protáhl jinak krátkou a údernou zápletku.

Příběh snímku byl zatím popsán oficiálně takto: Pubertální dívka a její malý bratr se pořád srovnávají s tragickou smrtí matky. Společně odhalí, že se v jejich domě nachází nějaká zlá a sadistická entita. Snaží se na ni upozornit truchlícího otce, aby je ochránil. Pokud se jim to nepodaří včas, všechno by mohlo skončit tragédií. Uvidíme, jak se týmu podaří brilantní Kingovu miniaturu zfilmovat na delší stopáži, ale jméno režiséra i obrovský potenciál předlohy zatím dávají tušit, že bychom se mohli mít na co těšit.