DASHCAM: Plnohodnotný trailer láká na found footage splatterfest

Písničkový stream se mění na brutální řež ve filmové novince od režiséra zoomového hororu Host

Panika se valí ulicemi Londýna, kde stagnující zpěvačka převáží postarší dámu s děsivým tajemstvím. Režisér Rob Savage se po desktopového hitu Host vrací s další nadpřirozenou podívanou z rozhraní komunikačních platforem. Po neurčitém teaseru se jeho novinka DASHCAM představuje v plnohodnotné upoutávce, která slibuje slapstick splatter ve stylu Raimihi Smrtelného zla II. Jen s tím rozdílem, že je natočený na mobilní telefon a odvyprávěn formou živého vysílání.

Netradiční found footage vznikl během druhého lockdownu koronavirové pandemie a sleduje nezávislou muzikantku Annie, která se rozhodla odjet za dávným kamarádem do Londýna. Tady si přivydělává rozvozem jídla a čas strávený za volantem využívá k natáčení živých přenosů, během nichž skládá písničky na základě komentářů sledujících. Z rutiny ji vytrhne až nabídka na převoz starší ženy, které údajně někdo usiluje o život. Odměna je až příliš vysoká na to, aby si ji Annie nechala ujít, a jen krátce poté její jízda nabere nečekaných otáček v tom možná nejděsivějším streamu, jaký kdy byl natočen.

Savage se vedle režie podílel i na scénáři, který napsal společně s Gemmou Hurley a Jedem Shepherdem, spoluautory jeho celovečerního debutu Host. Produkce se tentokrát chopili žánroví matadoři Jason Blum a Ryan Turek z hororového konglomerátu Blumhouse. V hlavních rolích si zahráli zpěvačka Annie Hardy, Amar Chadha-Patel, Angela Enahoro a navrátilci ze Savageovy prvotiny Seylan Baxter, Caroline Ward nebo Jemma Moore.

Dashcam premiéruje 3. června 2022, kdy bude uveden do zámořských kin a současně vyjde na VOD platformách.