ČERNÝ TELEFON: Ethan Hawke děsí v další upoutávce znepokojivého hororu

Nadpřirozený retro horor od tvůrců hitovky Sinister láká na znepokojivou atmésféru a maskérské umění legendárního Toma Saviniho

Třináctiletý Finney je uvězněný ve zvukotěsném sklepě nasáklém krví půl tuctu dalších zavražděných dětí. Na zdi tam visí tam stařičký telefon, a i když je odpojený, každou noc na něj volají mrtví, kteří nechtějí, aby chlapcův příběh skončil stejně tragicky jako ten jejich. Režisér hororové pecky Sinister se chopil mrazivé povídky od syna literárního krále hrůzy a přetavil ji v krajně znepokojivou podívanou. Odkládaný ČERNÝ TELEFON v červnu konečně dorazí do kin a přinese s sebou sympaťáka Ethana Hawka v jeho nejděsivější filmové roli. Nejnovější trailer pak plně odhaluje působivou masku z dílny legendárního trikaře Toma Saviniho a láká na zneklidňující atmosféru v sinisterovském duchu.

Filmovou adaptaci stejnojmenného příběhu Joe Hilla natočil Scott Derrickson podle scénáře, který napsal spolu se svým dvorním scénáristou C. Robertem Cargillem (Sinister, Doctor Strange). Celý projekt vznikl v produkci hororového matadora Jasona Bluma a v hlavních rolích se vedle démonického Hawka objeví James Ransone (Sinister, To Kapitola 2), Jeremy Davies (Ztraceni), Madeleine McGraw (Outcast) a Mason Thames.

Namísto plánované lednové premiéry Černý telefon nakonec dorazí do českých a slovenských kin 23. června 2022. Nakladatelství Beta Dobrovský navíc u příležitosti uvedení snímku znovu vydává i filmovou předlohu, která byla součástí Hillovy beznadějně vyprodané povídkové sbírky Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy. Od června bude znovu k dispozici pod novým názvem Černý telefon a další příběhy.