DASHCAM: Režisér zoomové duchařiny Host děsí další komunikační platformou

Rob Savage se nás znovu snaží přesvědčit, že formát found footage není tak úplně vyčpělý

Režisér desktopového hitu Host hledá hrůzu v rozhraní další komunikační platformy. Po Zoomové konferenci s démonem bude děsit krvavým livestreamem zaznamenávajícím veškeré dění mobilním telefonem uchyceným na palubní desku automobilu. Od toho je taky odvozen anglický název DASHCAM a jeho vůbec první upoutávka prezentuje střet řidičky se zlověstnou stařenou, která by se měla stát spouštěčem podivných událostí jedné hrůzné noční jízdy.

Snímek sleduje přidrzlou nezávislou muzikantku Annie, která se snaží vyrovnat s deprimujícím životem v karanténě prostřednictvím série živých vysílání, během nichž tvoří písničky na základě komentářů sledujících. A protože se právě přestěhovala do Londýna za dávným kamarádem, vydělává si rozvozem jídla. Dokud nedostane mnohem lukrativnější nabídku převézt na určité místo křehkou postarší dámu. Zdánlivě nevinná jízda se pro Annie a její online diváky rychle změní ve vysoko oktanovou honičku, která je každou hodinou divočejší a krvavější.

Podobně jako Host vznikl i Dashcam v době lockdownu a reflektuje jak frustrace scénáristy a režiséra Roba Savage z pandemické situace, tak omezené možnosti filmařů a jejich snahu přizpůsobit se dostupným médiím. Na scénáři se opět podíleli Gemma Hurley s Jedem Shepherdem a snímek vznikl v produkci hororových matadorů z Blumhouse Production. V hlavních rolích si zahráli zpěvačka Annie Hardy, Amar Chadha-Patel, Angela Enahoro a navrátilci z Host Seylan Baxter, Caroline Ward nebo Jemma Moore.

Snímek premiéroval loňské září na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a do širší distribuce se dostane 3. června 2022, kdy bude uveden do zámořských kin a současně vyjde na VOD platformách.