ZHOUBNÉ ZLO: První upoutávka nadpřirozeného neo gialla od režiséra James Wana

Nová vize teroru od hororového hitmakera slibuje stylový nadpřirozený slasher

Každou obětí, každým zabitím, každým okamžikem se dostává blíž k vám. Hororový hitmaker James Wan se vrací ke kořenům s nadpřirozenou fantasmagorií inspirovanou italskými gially. Jeho novinka nazvaná ZHOUBNÉ ZLO (v originále Malignant) se představuje v první upoutávce, která láká na osobitý vizuál plný sytých barev a kloubí tradiční žánrové propriety spaghetti thrillerů s moderní variací Cravenovy klasiky Noční můra v Elm Street. Dejte ale bacha na spoilery, první ukázka toho prozrazuje až zbytečně moc.

Podle oficiální synopse se Wanův snímek zaměří na mladou ženu jménem Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd. Jak se ukáže, tyto hrůzné činy nejsou jen výplodem fantazie a ve svých snech sleduje skutečné zločiny. Ty podle všeho souvisí s její tajemnou minulostí. Ať už se jí v dětství přihodilo cokoliv, teď se to vrací zpátky.

Zhoubné zlo bylo původně zamýšleno jenom jako rychlý nízkorozpočtový projekt, kterým by režisér vyplnil mezeru mezi prvním a druhým Aquamanem. Do kin měl dorazit už minulé léto, kvůli covidové pandemii ale došlo k výraznému zpoždění celé produkce a snímek byl dokončen teprve začátkem roku. Sám Wan ho popisuje jako originální a hranice žánru překračující projekt natočený v duchu giallo filmů, na nichž vyrůstal.

Scénář napsala Akela Cooper (Grimm, Hell Fest) podle společného námětu Jamese Wana a herečky Ingrid Bisu (Sestra), která ve filmu zároveň ztvárnila jednu z klíčových postav. V hlavní roli se objeví Annabelle Wallis (Annabelle), Mckenna Grace (Dům na kopci, Annabelle 3), George Young (Containment), Maddie Hasson (Mr. Mercedes), Jacqueline McKenzie (Útok z hlubin) nebo Patricia Velasquez (La Llorona: Prokletá žena).

Česká premiéra je naplánována na 9. září. Zato slovenští diváci si ho budou moci užít dokonce o týden dřív.