MALIGNANT 2: James Wan zvažuje pokračování blockbusterového body hororu

Jeden z komerčně nejúspěšnějších strůjců strachu přemýšlí nad filmovou sérií, jak prozradila hvězda Zhoubného zla Annabelle Wallis

Dobře přijatý originál je pro australského filmaře s asijskými kořeny doslova zlatým kupónem na další pokračování a spin-offy. Impérium The Conjuring mu s rozpočtem 178 milionů dolarů (přes 4 miliardy korun) vyneslo přes 2 miliardy dolarů, v přepočtu více než 47 miliard korun, a stalo se tak po Godzille druhou nejvýdělečnější hororovou franšízou.

Poslední snímek Zhoubné zlo (v originále Malignant) vypustil letos v září vzhledem k nestálé koronavirové situaci souběžně do kin a na streamovací platformu HBO Max, které se Češi a Slováci dočkají už v příštím roce. Navzdory rozkolísaným recenzím filmu, u něhož kritici ocenili solidní gore a přemítali, jestli jej Wan nemyslel coby parodii nejrůznějších počinů včetně svých vlastních, začaly kolovat zvěsti o potenciální dvojce.

O detaily se v rozhovoru pro Screen Rant podělila sama Annabelle Wallis, která dala filmovou tvář ústřední hrdince Madison trpící podivnými vizemi brutálních vražd, s nimiž je propojena mnohem víc, než tuší. Nic konkrétního o sequelu nicméně v interview nepadlo. „S Wanem jsme se o tom bavili. Existuje spousta nápadů. Velice nás potěšil divácký ohlas, kterým jsme, myslím, byli oba zaskočeni. Diskuze probíhají,“ uvedla herečka.

Režisér se nechal slyšet, že by nebyl proti vzniku série, ale původní intence to v tomto případě nebyla. Odkázal se přitom na první Saw z roku 2004, jež mělo být samostatným dílem, kterému však rekordní návštěvnost v kinech zaručila osminásobné pokračování, byť už bez jeho účasti. Malignant 2 je tak zatím nejasnou hudbou budoucnosti.