ARCHIVE 81: Seriál podepsaný Wanem zavádí do vhskových devadesátek, kdy řádí nebezpečná sekta

Prominent hororových blockbusterů James Wan produkoval nový VOD projekt. S mysteriózními nahrávkami v Archive 81 míří na Netflix

Mladého archiváře čeká podivný job. Dan Turner s tváří Mamoudoua Athieho, který bojoval o přežití v předloňském snímku Pod vodou, se má postarat o rekonstrukci poničených videokazet starých více než čtvrtstoletí. Retro záběry opanuje dokumentaristka Melody Pendras (Dina Shihabi), snažící se přijít na kloub sektě, s níž není radno přijít do křížku.

Hrdina v přítomnosti propadá obsesi zjistit, co přesně se se ženou v roce 1994 stalo. Časové přímky se nečekaně protnou a Dan nabyde přesvědčení, že je schopný odvrátit její nešťastný konec v područí náboženských fanatiků.

Osmihodinový seriál ARCHIVE 81 se volně inspiroval stejnojmenným fikčním podcastem, který je dostupný mimo jiné na Spotify. V režisérském křesle se vystřídali Rebecca Thomas, která se podílela na epizodě Stranger Things, Haifaa Al-Mansour a dvojice Justin Benson a Aaron Moorhead, spolupracující na třetím dílu povídkové série V/H/S s podtitulem Viral.

Všech osm částí spustí Netflix14. ledna 2022. S týdenním předstihem streamer nabízí první trailer.