THE VISIT: Shyamalanův hororový comeback konečně vychází i v Česku


Babiččin dům, babiččina pravidla. Režisér M. Night Shyamalan se po propadácích Poslední vládce větru a Po zániku země rozhodl vrátit ke kořenům. Spojil síly s renomovaným hororovým producentem Jasonem Blumem a v roce 2015 natočil nízkorozpočtový found footage THE VISIT, který mu zajistil cestu zpátky na výsluní. Tenhle znepokojivý nervák o vyšinutých prarodičích konečně vychází na domácích nosičích i u nás.

Teenageři Becca a Tyler odjíždějí na prázdniny k babičce s dědečkem, které nikdy nepoznali. Vztahy v rodině totiž nikdy nebyly nejlepší. Jejich návštěva by ale mohla být první krokem k nápravě. Oba chtějí navíc výlet využít k natočení rodinného dokumentu. Jejich prarodiče se však záhy začnou chovat velmi podivně.

Vzhledem k předchozím filmovým fiaskům, Shyamalan nedokázal sehnat potřebné finance na realizaci nového projektu. Aby vůbec mohl začít natáčet, musel zastavit vlastní barák. A ještě že to udělal. The Visit je intenzivní žánrovka, která působivě dávkuje napětí, nešetří mrazivými momenty a svůj formát využívá na maximum. Velkou výhrou pro Shyamalana byl i trefný casting, kde sympatickou dětskou dvojici v podání Olivie DeJonge a Eda Oxenboulda (oba si spolu o rok později zahráli ve svátečním hororu Better Watch Out) skvěle doplňují znepokojivá babča s dědou, Deanna Dunagan a Peter McRobbie.

Tuzemské vydání se obejde bez českého dabingu a nabízí pouze původní znění v DTS-HD Master Audiu 5.1 s českými titulky. Zato se ale může pochlubit slušnou bonusovou výbavou. Na disku najdeme desetiminutový Film o filmu: The Visit, 10 vystřižených scén s celkovou stopáží osmi a půl minut a alternativní závěr. To vše doprovází galerie Becca a její fotografie. Film u nás vydává Magic Box a ode dneška ho najdete u všech vaši oblíbených prodejců.