SHOKY & MORTHY: Letní žánrová senzace konečně v kinech

Řízná novinka režiséra Andyho Fehu startuje v kinech po celé České republice a první ohlasy slibují podívanou, jaká tu dlouho nebyla

Jak oživit skomírající youtuberskou kariéru? Odhalit tajemství Devíti křížů a dopadnout bájnou krvavou nevěstu. Štěpán Kozub a Jakub Štáfek jsou dva internetoví floutci na honu za záhrobní senzací. Do českých kin dneska vstupuje neurvalá komedie SHOKY & MORTHY: POSLEDNÍ VELKÁ AKCE od producentů web seriálu #martyisdead a režiséra seriálového thrilleru Pěstírna. Podle prvních ohlasů máme zaděláno na pořádný letní hit, kterému se podařilo vlít čerstvou krev do tuzemské kinematografie.

Shoky a Morthy jsou přátelé od školních let a zároveň jedni z nejpopulárnějších youtberů českého internetu. Mortyho už ale dětinské pranky přestávají bavit, což je částečně způsobené i vlivem jeho nové přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když navíc jejich kontroverzní video sklidí ostrou kritiku a vyslouží jim veřejně prospěšné práce, má o důvod víc se s Shokym nadobro rozejít. Jedinou šancí na napravení jejich nevalné pověsti je ďábelský plán na „poslední velkou akci“. Spolu se Sárou, svéráznou lovkyní duchů Lucií a obstarožním youtuberem a prodejcem vysavačů Radomilem se vydávají na divokou jízdu za objasněním záhady nechvalně proslulého úseku dálnice D1.

Poslední velkou akci natočil Andy Fehu jako svůj druhý celovečerní snímek. Pod filmem jsou podepsaní producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál, spoluproducenty snímku jsou také Fehu a kameraman Jakub Ševčík. Scénář společně s režisérem napsal Ondřej Kopřiva, spoluautor oceňovaného seriálu Semestr. Kozubovi se Štáfkem v hlavních ženských rolích sekundují Martina Babišová a Andrea Daňková. Svérázný tým hrdinů doplňuje komediální objev roku Tomáš Magnusek, autor nechvalně proslulé tetralogie Bastardi. Ve vedlejších rolích se objeví Leoš Noha, Roman Štolpa nebo Roman Skamene.

Letní žánrovku o kámoších až za hrob najdete ode dneška v kinech po celé České republice. První diváci se shodují, že jde na tuzemské scéně o nečekané zjevení. Chválou nešetří ani kritici. Jejich dojmy si můžete přečíst tady.