Originální česká splatter komedie SHOKY & MORTHY právě vychází na DVD

Shoky & Motrhy jsou kámoši až za hrob. Pokud jste jejich krvavé dobrodružství ze záhadami opředeného úseku dálnice D1 nechytli v kinech, teď to můžete dohnat doma u televize

Vzhůru na lov duchů k motorestu u Devíti křížů! Internetoví floutci Štěpán Kozub a Jakub Štáfek se snaží oživit upadající youtuberskou kariéru senzacechtivým dokumentem ze záhadného úseku nejstarší české dálnice. Jejich svérázné pátrání po bájné krvavé nevěstě je dovede až k překvapivým kořenům moderního mýtu. Energická splatter komedie SHOKY & MORTHY: POSLEDNÍ VELKÁ AKCE od režiséra sociálního hororu Nenasytná Tiffany, která se stala nezávislým kino hitem letošního léta, právě vychází na DVD.

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň jedni z nejpopulárnějších youtberů českého internetu. Mortyho už ale dětinské pranky přestávají bavit, což je částečně způsobené i vlivem jeho nové přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když navíc jejich kontroverzní video sklidí ostrou kritiku a vyslouží jim veřejně prospěšné práce, má o důvod víc se s Shokym nadobro rozejít. Jedinou šancí na napravení jejich nevalné pověsti je ďábelský plán na „poslední velkou akci“. Spolu se Sárou, svéráznou lovkyní duchů Lucií a obstarožním youtuberem Radomilem se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu za objasněním strašidelné legendy.

Druhý celovečerní snímek režiséra Andyho Fehu představuje odvážnou a navýsost osobitou podívanou, která si od svého publika vysloužila nálepku nečekaného zjevení. Tvůrci cílí na mladého diváka, působivě si pohrávají s jeho očekáváním a ke všemu se jim daří s na tuzemské poměry až nebývalou lehkostí propojovat různé žánry. Snímek se tak zaslouženě může pochlubit nejúspěšnější post-covidovou premiérou pro českou nezávislou scénu. V dalších rolích si v něm zahráli Martina Babišová, Andrea Daňková a nečekaný komediální talent Tomáš Magnusek.

DVD placka s filmem obsahuje původní české znění ve formátech Dolby Digital 5.1 a Dolby Digital 2.0 se slovenskými titulky nebo českými titulky pro neslyšící. Bonusovou výbavu disku zastupují nepoužité scény, videoklip s filmovým cover songem legendární písně Podvod od Jana Nedvěda, který nazpíval Calin Panfili, a v neposlední řadě také rozhovory s tvůrci. DVD u nás vydává Magic Box a ode dneška ho najdete u všech vaši oblíbených prodejců.