HRANA ZLOMU míří do světa! První film Planet Dark Original koupil distributor Dutch Features

Hororové drama Emila Křižky rozšíří nabídku mezinárodního distributora Dutch Features Global Entertainment. Společnost už dříve zakoupila tituly jako Shoky & Morthy nebo #martyisdead

První film z původní tvorby Planet Dark Original poputuje k zahraničním divákům. Mezinárodní práva na celovečerní debut režiséra a scénáristy Emila Křižky HRANA ZLOMU zakoupila na berlínském filmovém trhu European Film Market nizozemská distribuční společnost Dutch Features Global Entertainment. Hororové drama se Štěpánem Kozubem a Pavlou Gajdošíkovou v hlavních rolích se tak podívá do zbytku světa pod anglickým názvem Repulse.

Mrazivý snímek vypráví příběh manželského páru vychovávajícího dcerku v napjaté atmosféře a sterilních prostorách luxusní vily. Zároveň sleduje dospělého Viktora žijícího s matkou v polorozpadlém domě na samotě, ani jejich soužití ale není o nic zdravější. Osudy obou dysfunkčních rodin se protnou v temné příběhové mozaice, která si provokativně pohrává s diváckou potřebou vytvářet si domněnky o tom, kdo je oběť a kdo pachatel.

Repulse pracuje s nelineární časovou posloupností a nedá tak divákům ani na vteřinu vydechnout,“ okomentoval snímek Pim van Collem, generální ředitel distribuční společnosti se sídlem v Amsterdamu a Los Angeles. „Snímek kombinuje různé prvky nezávislého filmu a spojuje v sobě překvapivou strukturu vyprávění s temným vizuálním pojetím a silnou zvukovou i hudební složkou,“ dodal.  

Dutch Features na mezinárodním trhu zastupuje celou řadu oceňovaných projektů, ale i žánrových titulů. Společnost už dříve do svého katalogu zakoupila českou splatter komedii Shoky & Morthy: Poslední velká akce nebo cenou Emmy ověnčený web seriál #martyisdead a momentálně spolupracuje na vývoji ještě temnějšího pokračování nazvaného #annaismissing. Všechny tři tituly jsou z produkce Bionautu.

Recenzi Hrany zlomu, kterou pro nás napsala Iva Přivřelová, si můžete přečíst pod tímto odkazem. Křižkova temná žánrová vize se vrátí zpátky do českých kin na jaře letošního roku, kdy bude uvedená ve speciálních projekcích doprovázených filmovou delegací. Více o filmové prvotině z naší tvůrčí dílny se můžete dozvědět ve speciální epizodě redakčního podcastu Planet Dark.