Český seriálový thriller #MARTYISDEAD získal cenu Emmy!

Marty neumřel nadarmo

Marty včera zažil historickou chvilku. Osmidílný thriller o kyberšikaně #MARTYISDEAD získal jako vůbec první český seriál mezinárodní cenu Emmy!

Akademie televizních umění a věd složená z 900 nezávislých porotců během včerejšího online přenosu vyhlásila websérii producentů Vratislava Šlajera, Jakuba Košťála, Milana Kuchynky a Lukáše Záhoře vítězem kategorie krátkých seriálů. Prestižní ocenění představuje ohromný úspěch tuzemské televizní tvorby a zároveň je důkazem, že česká žánrová tvorba může uspět i ve světě.

Mrazivá série inspirovaná skutečnými případy z odvrácené strany sociálních médií vznikla v produkci společností Bionaut, Mall.tv a cz.nic za spolupráce projektu Bezpečně na netu. Natočil ji Pavel Soukup podle scénáře Jaroslava T. Mišky a Jana Stehlíka. Hlavní role ztvárnili Jakub Nemčok, Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová a Matěj Havelka.

International Emmy Award není Martyho jediným zahraničním úspěchem. V září minulého roku získal titul nejlepšího webseriálu střední a východní Evropy na festivalu Serial Killer. Letos už si stihl odnést cenu za nejlepší online sérii z texaského Austin Film Festival a na francouzském Marseille Web Festu získal další dvě sošky za nejlepší režii a scénář.

Kompletní internetový thriller #martyisdead si můžete pustit zdarma na mall.tv/martyisdead. Jeho tvůrci momentálně připravují volné pokračování s názvem #annaismissing, které vyjde na jaře příštího roku. K vidění bude paralelně v kinech i na Mall.tv a každá verze nabídne trochu jinou část příběhu.