KLASICKÝ HOROR: Tajemná novinka láká na italský mix Slunovratu a Texaského masakru

Streamovací gigant podle všeho chystá provokativní horor podvratně kloubící filmové postupy kultovních žánrovek i novodobých klasik

Dětská ukolébavka, opuštěný dům a pětice cizinců. Rozjíždí se to jako klasický horor, jenže pak…

Netflix láká na tajemnou novinku nazvanou prostě KLASICKÝ HOROR a podle streamera by mělo jít o italskou směsici Slunovratu a Texaského masakru motorovou pilou. To ostatně dokazuje i první upoutávka, která za doprovodu kytarové odrhovačky míchá pohanskou symboliku s krvavým rituálem a důmyslnými mučicími nástroji. Samo sebou nechybí ani jelení hlava v odlehlé chatě.

Mrazivě vyhlížející snímek z parného italského venkova natočil režisér gotického hororu Il nido (The Nest) Roberto De Feo spolu s debutujícím Paolem Strippolim. Scénář napsali dohromady s Milo Tissonem a spoluautory Il nido Davidem Bellinim a Luciem Besanou. V hlavních rolích se objeví Matilda Anna Ingrid Lutz, která na sebe upozornila duchařinou Kruhy a rape-revenge thrillerem Pomsta, dále pak Francesco Russo, Peppino Mazzotta, Will Merrick, Yuliia Sobol a Cristina Donadio.

Klasický horor vyjde 14. července a doplní už tak dost slibný letní program plný hrůzy na Netflixu. Dole najdete teaser, který sice vyložil všechny inspirační zdroje filmu, celému projektu tím ale dodal půvabný punc tajemna, živený příslibem nějakého výrazného zvratu podvracejícího dosavadní žánrové postupy. My jsme rozhodně zvědaví.