NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Meteorologové slibují další deštivý víkend a to si vysloveně říká o nějakou filmovou sledovačku. Bude vůbec na co koukat? Tuzemské streamovací služby naštěstí nepolevily ani v uplynulých dnech a na českém streamu tak najdeme hned dvě žhavé novinky spolu s pěticí osvědčených žánrových titulů.


ULICE STRACHU – 3. ČÁST: 1666 (2021)

Deena se propadá do roku 1666, kde odhaluje pravdu o Sarah Fierová, zatímco její přátelé v roce 1994 bojují o život a budoucnost městečka Shadyside. Finální kapitola filmové trilogie podle mládežnických hororů R. L. Stinea mění stylové retro za středověké kulisy a míří do dob čarodějnických procesů. Vražedný letní příběh vrcholí pouze na Netflixu.


KLASICKÝ HOROR (2021)

Skupina výletníků nabourá uprostřed ničeho. V okolí není jediného stavění kromě opuštěné chaty v lese. K tomu všemu odněkud hraje dětská odrhovačka. Máte dojem, že jste to už někde viděli? Pak se rozhodně mýlíte… Italové podvratně kloubí archetypy kultovních hororů s filmovými postupy novodobých hitů, aby vytvořili moderní žánrovou klasiku. V hlavní roli téhle provokativně nazvané novinky si zahrála Matilda Lutz, která na sebe upozornila feministickým rape & revenge thrillerem Pomsta. Sledujte na Netflixu.


POSLEDNÍ NÁS ZACHRÁNÍ (2015)

Mladá dívka spolu s přáteli uvízne ve fiktivním světě kultovního hororu, v němž před 20 lety hrála její zesnulá matka. Tváří v tvář maskovanému zabijákovi se snaží přežít za pomoci znalostí žánrových pravidel. Hororová meta komedie Poslední nás zachrání je nejenom osvěžující variace na zavedená schémata, ale také náramná pocta klasickým táborovým slasherům. A funguje to i bez explicitního násilí. Posoudit můžete sami na Netflixu.


RUST CREEK (2018)

Špatná odbočka může být otázkou života a smrti. O tom se přesvědčí mladá studentka, když zabloudí cestou na pracovní pohovor a uvízne hluboko v zamrzlých lesích v Kentucky. Dívka, která má rozhodně proč žít, se náhle ocitne tváří v tvář vlastní smrtelnosti, zatímco je sužována drsnými živly a pronásledována skupinou nemilosrdných zločinců. Tenhle nenápadný survival s trýznivou atmosférou buranského venkova si nově můžete pustit online na Netflixu.


MÁMA (2019)

Parta puberťáků požádá osamělou ženu, aby jim koupila alkohol. Ta jim nejenom vyjde vstříc, ale v touze získat mladé přátele nabídne i svůj dům, aby si u ní užili pořádnou party. Jen s několika drobnými pravidly. Jenže z nenápadné ženy, co si říká Máma, se brzy vyklube nápadně vyšinutá psychopatka. Zábavnou pařbu s oscarovou mámou Octavií Spencer si můžete užít na Netflixu.


ZEMĚ MRTVÝCH (2005)

Svět se proměnil v nemrtvou pustinu. Lidstvo prohrálo válku se zombíky a ti, kteří přežili, se ukrývají za zdmi opevněného města ovládaného krutým tyranem. Země mrtvých je velkolepý návrat George A. Romera k jeho zombie kořenům. Tahle atmosférická řež z poslední bašty lidské civilizace je doslova staromilskou oslavou nemrtvého žánru. Romero v ní adaptuje původní námět Dne mrtvých, který se mu v 80. letech pro nedostatek financí nepodařilo realizovat. Snímek je nově dostupný na HBO GO, pustit si ho můžete ale i z Netflixu.


TERMINÁTOR: TEMNÝ OSUD (2019)

Zabránili soudnému dni i vzpouře strojů a stejně se vracejí. Linda Hamilton zase loví terminátory. Její Sarah Connorová v šestém pokračování populární sci-fi musí spojit síly s hybridní bojovnicí z budoucnosti i starým dobrým T-800, aby zachránila mladou dívku před nezničitelným strojem Rev-9. Sledujte Terminátora a jeho Temný osud od neděle 18. července na HBO GO.