NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Poslední lednový týden si pro sebe krade Netflixu a přináší hned tři ambiciózní seriálové projekty. Na své si přijdou fanoušci zombie žánru s nemrtvou jihokorejskou divočinou ze střední školy a milovníci murder mystery si zase můžou pustit satirickou sérii s alkoholičkou Kristen Bell vyšetřující pochybnou vraždu u sousedů. Chybět nebudou ani sektáři, děsivé rituály a temná tajemství obestírající starý důl uprostřed Andalusie. A aby toho nebylo málo, HBO GO ještě restart kultovního teenagerovského hororu z 90. let. Na co všechno můžeme koukat o víkendu?

ALL OF US ARE DEAD (2022)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný virus. Kdo chce přežít, musí se probojovat ven hordami oživlých mrtvol. Zombíkům se momentálně v Jižní Koreji daří jako nikde jinde a tak se streamovací gigant rozhodl spojit nemrtvý fenomén s aktuálním boomem asijských seriálů. Na ploše osmi dílu rozehrává krvavý boj o život, který v sobě kloubí divokou akci s tradičním jihokorejským patosem i příznačnou sociální kritikou. Rozmáchlou zombie řež z young adult perspektivy sledujte online na Netflixu.

ŽENA V DOMĚ PŘES ULICI OD DÍVKY V OKNĚ (2022)

Anna, která miluje zapékaná jídla, zapíjí prášky vínem, má bujnou fantazii a šílí za pohledným sousedem odnaproti, se stane svědkyní vraždy. Nebo to byl jenom přelud? Kristen Bell si opět hraje na amatérského detektiva. Jen střední školu vyměnila za alkohol a svérázně si utahuje ze všech mysteriózních thrillerů, kde se okny kouká na vraždy odvedle. Kompletní osmidílná řada parodického seriálového thrilleru je dostupná na Netflixu.

FERIA: NEJTEMNĚJŠÍ SVIT (2022)

Jejich pohřešovaní rodiče jsou obvinění z rituální vraždy 23 lidí. Dvě sestry z ospalé horské vesnice kvůli tomu čelí opovržení a jsou odhodlané zjistit pravdu. 90. léta, náboženští fanatici, grunge, nadpřirozené bytosti a důlní labyrint plný tajemství. Současná streamovací jednička láká na mysteriózní výlet do dobové Andalusie s mrazivým španělským seriálem. Všech osm epizod je k dispozici online na Netflixu.

THE CRAFT: MLADÉ ČARODĚJKY (2020)

Různorodá čtveřice začínajících náctiletých čarodějek naplno využívá svých nově objevených schopností, výsledek ale dopadne jinak, než očekávaly. Studio Blumhouse se pokusilo navázat na kultovní mládežnický horor Čarodějky a představit jeden z kánonů moderního teenagerovského filmu nové generaci diváků. Od soboty 29. ledna si tyhle mladé čarodějky můžete pustit online na HBO GO. Kdybyste ale raději originál, ten najdete na iTunes.