ALL OF US ARE DEAD: Plnohodnotný trailer středoškolské zombie akce láká na hororové žně

Zombíkům se v Jižní Koreji poslední roky daří jako nikde jinde. Výjimkou nebude ani seriálová novinka od Netflixu, která zasadí nemrtvou apokalypsu do školních lavic

Škola končí, zvoní umíráček. Na jihokorejské střední se začne šířit nebezpečný virus. Kdo chce přežít, musí se probojovat ven hordami oživlých mrtvol. Netflix vsází na jistotu a spojuje dva největší trendy současného streamu. Asijské seriály a zombie. Jejich osmidílná novinka nazvaná ALL OF US ARE DEAD vznikla na motivy populární webotoonu a hodlá představit nemrtvý fenomén z young adult perspektivy. Už teaser lákal na nervy drásající jízdu, ale až s prvním plnohodnotným trailerem nám streamer odhaluje rozmáchlost celého projektu a láká na divokou řež, co si plně uvědomuje, čím chce být. Vlakem do Pusanu na střední škole.

Všichni zemřou, není žádná naděje, hlásá odvážně dravá upoutávka, která v sobě kloubí krvavou akci s tradičním jihokorejským patosem a příznačnou sociální kritikou. Podle synopse se seriál zaměří na hrstku přeživších studentů, kteří se octnou v extremní krizové situaci, kdy jim na výběr zbývají poslední dvě možnosti. Zabij nebo budeš zabit. Už teď je nad slunce jasné, že si streamovací gigant může připsat další globální hit.

All Of Us Are Dead pro službu natočil jihokorejský hitmaker Jae-gyu Lee, autor oceňovaného seriálu The Legendary Police Womant nebo úspěšného remaku italské konverzačky Naprostí cizinci, spolu s debutujícím režisérem Kim Nam-Suem. Scénář napsal Sung-Il Chun (The Package) podle předlohy Joo Dong-Geuna. Prvních devět kapitol původního web komiksu si můžete přečíst tady, zbytek bohužel zatím nebyl přeložen do angličtiny. V hlavních rolích televizní adaptace se objeví Chan-yeong Yoon (Manhole, Mourning Grave), Yi-hyeon Jo (Metamorphosis), Byeong-cheol Kim (Tunel), Ji-hoo Park nebo Sang-yeon Son.

Kompletní první řada vychází na Netflixu už 28. ledna 2022.