Tvůrce Záhady Blair Witch pátrá po mimozemšťanech v novém found footage SKYMAN


Před třiceti lety Carl viděl mimozemšťany. Nyní se mají vrátit a tentokrát u toho nebudou chybět ani dokumentaristi. Spoluautor kvazi dokumentární senzace Záhada Blair Witch (1999), Daniel Myrick, se snaží o comeback s mimozemským found footage  SKYMAN.

Příběh začíná roku 1987, kdy desetiletý chlapec Carl Merryweather šokoval malou kalifornskou komunitu tvrzením, že ho při výletu v poušti navštívil „muž z hvězd“. Navzdory dalším svědkům, kteří té samé noci spatřili na obloze létající objekt, ho ale nikdo nebral vážně. O tři dekády později se Carl rozhodl dokázat všem, že mluvil pravdu. Na stejném místě by se totiž s návštěvníky z vesmíru měl setkat znovu.

Sám Myrick vyrůstal v době, kdy se příběhy o létajících talířích, bigfootovi nebo bermudském trojúhelníku těšili největší popularitě. Při psaní scénáře se inspiroval osobními zkušenostmi lidí, kteří tvrdili, že byli svědky nadpřirozených událostí. Jejich neochvějné pravdy a hon za něčím větším, než jsou oni sami, se snažil přenést i na filmové plátno.

Koukněte na trailer jeho sci-fi novinky, která spoléhá na osvědčený minimalismus a pátrání po něčem, co může a nemusí být jen v hlavě hlavního hrdiny. O žádnou novodobou senzaci rozhodně nepůjde, ale nemůžeme říct, že bychom nebyli zvědaví.

Skyman vychází v amerických autokinech 30. června a o týden později vyjde digitálně na VOD platformách.