ZÁHADA BLAIR WITCH: Studio Lionsgate plánuje oživit ikonickou franšízu

V burkittsvillských lesích bude zase strašit. Obávaná čarodějnice zjevně chystá návrat do Blair

Některé značky jsou příliš velké na to, aby se nechali ležet ladem. Navíc v době, kdy jsou diváci návratům zvučných franšíz přímo nakloněni. Po šestileté pauze bychom se tak měli znovu podívat do burkittsvillských lesů, kde bude znovu strašit legendární čarodějnice z Blair. Ano, po loňské resuscitaci Paranormal Activity přijde na řadu další found footage sága, a to rovnou ta, který celý fenomén nalezených záznamů nastartovala.

Podle exkluzivních informací, s nimiž přišel Jeff Sneider z magazínu The Anklers, se studio Lionsgate chystá oprášit Záhadu Blair Witch a momentálně hledá náměty, které by funkčně rozšířily dosavadní čarodějnický vesmír. Vedle dalšího pokračování v zavedeném formátu inscenovaného dokumentu by tak úplně klidně mohlo dojít na kýžený prequel odhalujícího něco víc o legendách Rustina Parra a Elly Kedward, nebo po vzoru filmové dvojky i na nějaký ten případný metafikční requel.

Kultovní klasika za pár korun, kterou v roce 1999 natočila filmařská dvojice Daniel Myrick a Eduardo Sánchez, si díky důmyslné kampani lákající na autentickou podívanou v kinech přišla na bezmála čtvrt miliardy dolarů a dodnes se řadí mezi nejděsivější snímky, jaké kdy byly natočeny. Sugestivní mýtus o čarodějnické kletbě se prakticky ihned rozšířil napříč různými médii a vedle knižní série, několika komiksů a čtveřice videoherních titulů se dočkal hned dvou filmových sequelů.

Nutno ale podotknout, že žádné z pokračování nedosáhlo na úspěch jedničky a paradoxně ani na jednom z nich se autorsky nepodíleli tvůrci originálu. Ti by přitom chtěli. Nápadů mají údajně spoustu, jen studio zatím nebylo další spolupráci nakloněno. Tak snad ledy konečně roztají a nakonec to opravdu budou Myrick se Sánchezem, kdo dostane šanci vdechnout blairské čarodějnici nový život.