SOUND OF VIOLENCE: Uhrančivý krvák slibuje efektní spojení hudby a stylizovaného násilí

Její hudba zabíjí

Bacha na to, co posloucháte. Některé zvuky můžou způsobit vražedné běsnění. Jedním z půlnočních titulů 28. ročníku festivalu South by Southwest (SXSW), který proběhne virtuálně ve druhé polovině března, bude koprodukční snímek SOUND OF VIOLENCE. Ten slibuje efektní spojení hudby se stylizovaným násilím a mezi potenciálními kupci zarezonoval natolik, že ho americká distribuční společnost Gravitas Ventures koupila nezvykle ještě před začátkem festivalu.

Vizuálně uhrančivý krvák bude sledovat mladou dívku Alexis, které se vrátil sluch poté, co byla v deseti letech svědkem vraždy svých rodičů. Hrůzný zážitek v ní probudil nezvyklé vícesmyslové vnímání a zároveň si díky němu uvědomila léčivé tóny brutálního násilí. Po letech se z ní stala učitelka a úspěšná hudebnice, která bez přestání hledá nové zvuky. Postupně skládá svoje mistrovské dílo, aniž by kdokoli tušil, jaké temné tajemství se za ním skrývá. Vše se vyhrotí v momentě, kdy jí hrozí opětovná ztráta sluchu. Odhodlaná dosáhnout svého majstrštyku, Alexis se vydává na divokou cestu plnou hrůzostrašných experimentů a ničivých zvukových designů.

Finsko-americký horor Sound of Silence napsal a natočil debutující Alex Noyer na základě vlastního oceňovaného kraťasu Conductor z roku 2018. V hlavních rolích celovečerní verze téhle brutální hudební symfonie se představí Jasmin Savoy Brown, Lili Simmons, James Jagger, Tessa Munro a Hana Mae Lee. Světovou premiéru si snímek odbude v březnu na texaském SXSW. Do běžné distribuce se dostane 21. května, kdy bude uveden ve vybraných zámořských kinech a na VOD platformách.