WELCOME TO DERRY: Seriál odkryje kořeny klauna Pennywise z pera Stephena Kinga

Warner Bros. podle zvěstí chystá prequel filmové adaptace To ve formě seriálu pro HBO Max

Vítejte v Derry, Maine, píše se na přebalu českého vydání nejrozsáhlejšího Kingova románu To, jehož překlad čítá přes tisíc stránek. Stejný výrok si přisvojili tvůrci seriálového prequelu, který se odkloní od outsiderských hrdinů z Losers Clubu, a naopak se bude naplno věnovat historii jejich protivníka, který se nejčastěji zjevuje v podobě tančícího klauna Pennywise, a neméně také původu kletby, jež každých sedmadvacet let pronásleduje titulním město.

Časově se vrátí do šedesátých let, tedy zhruba dvě dekády před příběhem z prvního dílu celovečerní verze – ačkoli v předloze se příběh odvíjel od roku 1957 a poté poskočil o téměř tři desetiletí dopředu.

Obsazení zatím nebylo ani naznačeno, což je pochopitelné vzhledem k tomu, že pojítkem mezi předchozími počiny a chystanou sérií bude zřejmě pouze hlavní antagonista. Očekává se ale, že diváci se u této role znovu setkají se švédskou hvězdou Billem Skarsgårdem, jenž byl po Timovi Currym z původního televizního snímku druhým hercem, jenž se úlohy Pennywise zhostil.

HBO Max zatím vznik projektu mimořádného v tom, že vůbec poprvé překračuje hranice Kingovy literární tvorby, oficiálně nepotvrdila. Variety nicméně uvedlo, že na něm režisér Andy Muschietti spolu se svou sestrou, producentkou Barbarou Muschietti, a Jasonem Fuchsem, jenž ve dvojce ztvárnil Richieho manažera, už začali pracovat.