ALL OF US ARE DEAD: Jihokorejská zombie novinka postaví bandu středoškoláků proti hordám oživlých mrtvol

Streamovací gigant chystá další seriálovou hitovku z Jižní Koreje. Tentokrát nabídne intenzivní nemrtvou akci s young adult perspektivou

Jihokorejské seriály na Netflixu momentálně frčí jako nikdy a zombie filmy se už v minulosti osvědčily jako jeden z nejlukrativnějších žánrů současnosti. Není proto divu, že streamer po vzoru Království zombie objednal další adaptaci oblíbeného korejského webtoonu o obživlé smrti. Po nemrtvé historické řeži tak přichází moderní apokalypsa, kde hrstka středoškoláků bojuje o život s hordami lidožravých mrtvol. Osmidílná série nazvaná ALL OF US ARE DEAD (Všichni jsme mrtví) dorazí na konci ledna, a nutno podotknout, že první upoutávka slibuje epickou podívanou, která v sobě kloubí tu nejdivočejší akci z Vlaků do Pusanu a #Žiju.

Podle oficiální synopse se seriál zaměří na skupinku přeživších studentů, kteří musí čelit extrémní krizové situaci, když uvíznou v budově školy, zatímco všude kolem nich se jako požár šíří smrtící nákaza. Celý projekt vznikl na motivy populárního online komiksu Now At Our School a tvůrci ho označují za „čerstvý pohled“ na zombie fenomén.

Scénář podle předlohy Joo Dong-Geuna napsal Sung-Il Chun (The Package) a na režijní sesli usedl jihokorejský hitmaker Jae-gyu Lee, autor oceňovaného seriálu The Legendary Police Womant nebo úspěšného remaku italské konverzačky Naprostí cizinci, společně s debutujícím Kim Nam-Suem. V hlavních rolích se objeví Chan-yeong Yoon (Manhole, Mourning Grave), Yi-hyeon Jo (Metamorphosis), Byeong-cheol Kim (Tunel), Ji-hoo Park nebo Sang-yeon Son.

Premiéra kompletní série je naplánována na 28. ledna 2022.