GOZILLA BOD SINGULARITY: Animovaná monster řežba dorazí už v červnu!


Král monster se vrací na Netflix s další kreslenou sérií. Ta tentokrát svede dohromady bezmála kompletní japonské obludárium v ultimátní kaijû řeži nazvané GODZILLA: BOD SINGULARITY. Třináctidílný anime seriál, který čerpá inspiraci primárně z původní Shôwa éry japonské godzillí produkce, svedl dohromady nebývale silný tým a podle prvních ohlasů ze země vycházejícího slunce se máme rozhodně na co těšit. Celý seriál streamer uvede začátkem léta.

Novinka z produkce Toho Animation se má odehrávat v roce 2030, kdy záhadný zvuk svede dohromady dva mladé vyšetřovatele. Ti se brzy ocitají na prahu nepředstavitelné bitvy, která by mohla znamenat konec světa. Z temných hlubin se postupně vynořují obávaná monstra a budoucnost celé planety začíná vypadat beznadějně. Oba hrdinové budou mít co dělat, aby pomohli odvrátit zánik naší civilizace.

Bod singularity vznikl v animátorských studiích Bones (Fullmetal Alchemist) a Orange (Beastar) a kombinuje klasickou ruční animaci s počítačovou. Autorem scénáře je oceňovaný spisovatel science fiction Toh EnJoe (Self-Reference ENGINE) a celou sérii režíroval Atsushi Takahashi, který se podílel mimo jiné i na oscarové Cestě do fantazie. Design postav má na svědomí autorka populární mangy Blue Exorcist, scénáristka a kreslířka Kazue Katô. Za novou reinkarnací titulního ještěra, Godzilla Ultima, pak stojí legendární animátor studia Ghibli Eiji Yamamori. Vedle krále monster se můžeme těšit na Rodana, Mothru, Anguiruse, Mandu, Hedorah, Titanosaura nebo Gabaru. Řada ale dojde taky na ikonického mecha hrdinu Jet Jaguara.

Premiéra seriálu proběhla 25. března na japonském Netflixu a následně ji odvysílali tamní televizní stanice. Celosvětově by ho streamovací gigant měl uvést někdy v průběhu června.