MonsterVerse bude pokračovat. Godzilla míří do televize!

Studio Legendary spojilo síly s Apple TV, aby rozšířilo sdílený svět populárního filmového obludária o hraný seriál

Legendární atomový ještěr se vrátí. A nebude sám. Společnost Legendary Television totiž uzavřela smlouvu se streamovací službou Apple TV+ na návrat Titánů z filmové série MonsterVerse. Západní variace kultovního japonského obludária tak dostane vlastní seriál, který výrazně rozšíří dosavadní sdílené univerzum.

Podle oficiální synopse televizní projekt naváže na události prvního snímku z roku 2014, kdy byla během ničivého střetu Godzilly s dvojicí gigantických parazitů MUTO srovnána se zemí půlka San Franciska. Dosud nepojmenovaný seriál bude sledovat, jakým způsobem lidstvo přijalo skutečnost, že žije v éře opravdových příšer, a na pozadí příběhu rodiny pátrající po vlastní minulosti se zaměří na odhalování tajemství obestírajících záhadnou organizaci Monarch.

Studio Legendary, které momentálně pracuje na dalším filmovém pokračování ze světa MonsterVerse, začalo o možné expanzi Titánů na televizní obrazovky uvažovat po masivním úspěchu Godzilly vs. Konga, jejichž duel se stal prvním velkým kinohitem v době pandemie. O projekt okamžitě projevil zájem Apple, který po sci-fi spektáklech Invaze a Nadace hledá další velké tituly, jimiž by v konkurenčním boji rozšířil svoji streamovací nabídku.

Hraný seriál vznikne pod taktovkou showrunnera Chrise Blacka (Outcast, Šílenci z Manhattanu) a scénáristy Matta Fractiona, který na sebe upozornil oslavovanými komiksovými tituly Sex Criminals nebo Hawkeye. Dobrou zprávou je, že celá série vznikne v produkci japonského studia Toho Co. Ltd, které je výhradním vlastníkem práv na všechny východní potvory, včetně Godzilly, Mothry, Rodana nebo King Ghidorah. Je tak dost pravděpodobné, že se s některými z nich setkáme i v televizi. Jestli se vrátí i některá z lidských postav provázející filmový vesmír, to zatím v tomto bodě není známo.

Vedle appláckého monster seriálu každopádně vzniká ještě jeden spin-off, a sice animovaná série Skull Island. Ta aktuálně vzniká v produkci Legendary Pictures a Powerhouse Animation (Castlevania) pro konkurenční Netflix a bude vyprávět o skupině trosečníků, kteří budou muset čelit nebezpečné fauně titulního ostrova. Zdá se, že o poctivou monster zábavu tak máme vystaráno na několik let dopředu.