SKULL ISLAND: Kong se dočká vlastního anime seriálu od Netflixu


Pozitivní ohlasy a divácký zájem o animované seriály Rychle a zběsile: Závodníci v utajení a Jurský svět: Křídový kemp zjevně Netflix přiměly k rozšíření své nabídky o další kreslené spin-offy zvučných titulů. Streamovací gigant proto spojil síly se studiem Legendary Pictures, aby společně rozšířili sdílený vesmír MonsterVerse o dobrodružnou anime sérii SKULL ISLAND.

Projekt vznikne na motivy snímku Kong: Ostrov lebek z roku 2017 v produkci studia Powerhouse Animation, které pro Netflix vytvořilo povedenou adaptaci videoherní série Castlevania. Scénář k seriálu napíše Brian Duffield, autor nadmíru zábavných béček Chůva na zabití, Pod vodou nebo Love and Monsters, a následně na jeho vznik dohlédne z pozice výkonného producenta. První synopse zatím odhaluje jen tolik, že na pobřeží Ostrova lebek ztroskotá loď, jejíž posádka bude muset čelit tamním monstrům včetně jejich krále Konga.

Filmový svět MonsterVerse doposud rozšiřovala jen komiksová alba, která vycházela u příležitosti premiéry každého z dosavadních titulů. Aktuální Godzilla vs. Kong se dočká rovnou dvou knih zaměřujících se vždy na jedno z titulních monster, a sice GvK: Godzilla Dominion a GvK: Kingdom Kong. Animovaný Skull Island tak bude vůbec prvním televizním spin-offem velkolepého monster univerza, který by zároveň mohl být i prvním krokem k udržení celé značky při životě.

Po epickém duelu, v němž se proti sobě postaví dva největší titáni filmového plátna, totiž Legendary a Warner Bros. vyprší práva na japonské obludárium zahrnující jak Godzillu, tak Mothru, Rodana a King Ghidoraha. A vzhledem k tomu, že na východě plánují rozjet svoje vlastní sdílené monster universum, je zatěžko říct, jestli dojde k prodloužení smlouvy s americkými studii. Naproti tomu King Kong je vlastnictvím hned několika společností, z nichž valná většina je americká. Legendary by tak do budoucna mohlo pokračovat nejenom s Kongem, ale i dalšími původními potvorami, které byly vytvořeny pro potřeby MonsterVerse.