Godzilla vs. Kong bude pokračovat. Další monster řež se začne natáčet ještě letos

Jeden z nejvýdělečnějších snímků uplynulého roku fasuje pokračování. Dosud nepojmenovaný sequel vznikne v Austrálii a do kin by mohl dorazit včas na Godzillovy sedmdesátiny

Studio Legendary Entertainment rozhodně nezahálí a v posledních měsících se snaží rozšiřovat svoje kaiju obludárium na všechny strany. Společně s Netflixem se pustilo do animovaného spin-offu o Kongovi a jeho podivuhodné domovině Ostrovu lebek, vedle toho navíc připravuje hraný monster seriál pro Apple TV+, který pro změnu vyplní mezeru mezi Godzillou z roku 2014 a následným pokračováním Godzilla II Král monster. O dalším filmovém sequelu ze sdíleného vesmíru MonsterVerse ale společnost překvapivě dlouho mlčela. Možná za to mohla ostrá roztržka s Warner Bros. nad distribucí Godzilly vs. Konga, každopádně mimo několik neoficiálních zvěstí jsme se nedozvěděli nic nového. Až doteď. Bezmála rok po premiéře zmiňovaného duelu bylo konečně potvrzeno, že nový film je na cestě a začne se točit ještě letos!

Pokračování kolosálního střetu Konga, Godzilly a jeho mechanického protějšku by se mělo opět natáčet v australském Queenslandu, kde vznikal nejenom předchozí snímek, ale i sólovka Kong: Ostrov lebek. Australské úřady informovaly, že do připravovaného snímku hodlají investovat 17 milionů amerických dolarů, a dále uvedly, že by produkce tamní ekonomice měla na oplátku přinést zhruba 88 milionů dolarů a otevřít více než 500 nových pracovních míst.

Zatím není známo, kdo se ujme režie a kdo si ve filmu vůbec zahraje. Nevíme ani to, jestli dosud nepojmenovaný projekt naváže přímo na Godzillu vs. Konga, nebo rozšíří dosavadní svět MonsterVersa nějakým jiným způsobem. Dočkat bychom se mohli opičákových dobrodružství v samotném nitru Dutozemě, jak naznačoval závěr minulého filmu, ale stejně tak dobře by se o slovo mohl přihlásit i nějaký ten nový Titán. Jednu dobu se dokonce spekulovalo o tom, že by příští kapitolou mohl být Son of Kong pod taktovkou navrátilce Adama Wingarda.

Mnohem větší smysl by ale dávalo, kdyby se i příští film zaměřil na samotného Krále monster. Neměli bychom totiž zapomínat na letopočty. Celou sérii nastartoval komorní blockbuster Garetha Edwardse v roce 2014, tedy přesně na Godzillovy 60. narozeniny. Takže jestli se má zamýšlené pokračování začít realizovat ještě letos, do kin by mělo dorazit někdy v roce 2024 a stihnout tak významné 70. výročí vzniku ikonického atomového ještěra. A takovou událost si autoři západní monster ságy určitě nenechají ujít.