PARANORMAL ACTIVITY: Restart hororové série míří rovnou na stream, oznamuje to první upoutávka

Reboot jedné z nejvýdělečnějších hororových značek nese podtitul Next of Kin a dorazí včas na halloween

Některé filmové značky prostě odmítají zemřít. Obzvlášť ty, které nestojí skoro nic, ale do kasy sypou sta miliónové výdělky. To je ostatně případ hororové franšízy PARANORMAL ACTIVITY. Už ani nevím, kolikrát v průběhu série padlo, že ta nebo ona část bude poslední. Přes veškerá tvrzení nakonec stejně přišla minimálně jedna další. A nejinak tomu bude i tentokrát. Autoři úspěšné found footage ságy – režisér a scénárista Oren Peli a producent Jason Blum – se celou značku rozhodli restartovat.

Nutno ale podotknout, že reboot hororové stálice za sebou má poměrně hvězdný tvůrčí tým. V pořadí už sedmý film napsal autor slasherových hitovek Všechno nejhorší a Slečna bestie, Christopher Landon, a za kameru usedl režisér zábavného podmořského survivalu Pod vodou, Willam Eubank. Jejich příspěvek do filmové série ponese podtitul NEXT OF KIN a diváci ho nakonec uvidí o půl roku dřív, než se původně plánovalo. Nový Paranormal totiž nepůjde do kin, ale kvůli obavám z pandemické situace zamíří rovnou na streamovací službu Paramount+, kde bude uveden včas na halloween.

Streamer novinku oznámili prostřednictvím první upoutávky spolu s tiskovou zprávou, podle níž půjde o „nečekané přepracování milované hororové značky“. Žádné podrobnosti týkající se děje zatím nebyly zveřejněny, ale podle ukázky to vypadá, že tvůrci opustí tradiční kulisy uzavřeného strašidelného domu a přesunou se do otevřeného prostředí náboženské sekty. Zároveň se zdá, že se série vůbec poprvé oprostí od příznačného formátu found footage a minimálně ve vybraných částech ho vymění za klasické filmové postupy.

Na realizaci filmu vedle Peliho s Blumem dohlíželi také výkonní producenti Steven Schneider (Paranormal Activity 1 a 3), Jenny Hinkey (Annabelle, Záhada Silver Lake) a produkující scénárista Landon, který mimo aktuální předělávky napsal scénáře pro druhý, třetí i čtvrtý díl a pátou část rovnou režíroval. V hlavních rolích se představí Emily Bader, Roland Buck III, Dan Lippert a Henry Ayers-Brown.

Online premiéra Paranormal Activity: Next of Kin je naplánována na 29. října 2021.