PŮLNOČNÍ MŠE: Krajně znepokojivý příběh izolované ostrovní komunity je konečně online!

Režisér Mike Flanagan uvádí další brilantní směs nadpřirozené hrůzy a lidského zármutku v sedmidílné minisérii, která své diváky nechá otřesené ještě dlouho po jejím zhlédnutí

Otevřete svou mysl a ničeho se nebojte. Na Netflixu právě odstartovala PŮLNOČNÍ MŠE, netrpělivě očekávaná novinka režiséra a scénáristy Mikea Flanagana. Příběh obyvatel malého ostrova odříznutého od okolního světa reflektuje jeho nejniternější strachy a podle prvních ohlasů nás čeká další brilantní směsice hororu a krajně znepokojivého psychologického dramatu.

Život na zapadlém Crockettově ostrově byl doposud tichý jak po vymření. O pozdvižení a rozpory mezi obyvateli se postará až návrat zneuctěného mladíka a příchod charismatického kněze obestřeného tajemstvím. Otec Paul jako by na ostrov přinesl nevysvětlitelné a zdánlivě zázračné události, které u místních vyvolají vlnu náboženské horlivosti. Jenže každý zázrak něco stojí.

Stejně jako v případě Domu na kopci se i tady Flanagan ujal režie kompletní série a sám si napsal scénář ke všem sedmi epizodám. V prohlášení, které vydal spolu s první upoutávkou, uvedl, že Půlnoční mše je jeho nejoblíbenější projekt a nápady, na nichž stojí, ho děsí až do morku kostí. Do hlavní role obsadil svoji manželku Kate Siegel (Hush, Dům na kopci) spolu s veterány z jeho předchozích počinů, Annabeth Gish (Before I Wake, Akta X), Henrym Thomasem (Dům na kopci, E.T.), Rahulem Kohlim (Záhadné sídlo Bly, iZombie) a Samanthou Sloyan (Hush, Dům na kopci). Vedle nich si zahráli Zach Gilford (Očista: Anarchie), Robert Longstreet (Halloween zabíjí), Kristin Lehman (Půjčovna masa) nebo Hamish Linklater (Legion).

Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes si Flanaganova Půlnoční mše momentálně drží čerstvých 95%. Kritici se shodují, že jde o ambiciózní meditaci nad zármutkem a vírou, která je nádherná a zneklidňující současně. Pomalu budovaná atmosféra plná hrůzy diváky údajně zanechá otřesené ještě dlouho po zhlédnutí závěrečných titulků.

Kompletní minisérie je ode dneška dostupná online na Netflixu.