Vyšel trailer na nový netflixovský horor HYPNOTIC. Na obrazovky dorazí už tento měsíc

Ukázka naznačuje, že nás čeká řádně temná psychologická jízda. Z terapie se tu stává učiněné peklo

Netflix letos v rámci hororů docela boduje. Přišel s úspěšnou retro trilogií Ulice strachu (v originálu Fear Street), která navazovala na estetiku osmdesátkových slasherů a umně si hrála s žánrovými klišé. Byl v ní absurdní humor i jistá dávka napětí. Nedávno také na jeho platformě vyšla kritiky i fanoušky obdivovaná minisérie Půlnoční mše. A teď nás láká na hororový snímek HYPNOTIC, který minimálně podle první ukázky vypadá dost dynamicky a v dobrém slova smyslu nepříjemně.

Hlavní roli si tu zahraje herečka Kate Siegel, kterou můžeme znát právě z netflixovských hororů Půlnoční mše a The Haunting: Dům na kopci. Na obrazovky dorazí už 27. října a vypadá to, že se máme na co těšit. Režie se ujme Matt Angel společně se Suzanne Coote, kteří za sebou mají zatím jen jeden film, spíše průměrný horor The Open House z roku 2018. To ale neznamená, že by se od té doby nemohli řemeslně posunout o řádný kus dál. Přeci jen to jsou už tři roky.

Příběh pojednává o mladé ženě, kterou hraje právě Kate Siegel. Její jméno je Jenn a nachází se v krizovém období svého života. Zažívá psychické problémy včetně úzkostí a ani její práce ji nenaplňuje. Pak narazí na psychoterapeuta, doktora Maeda, kterého hraje Jason O’Mara – ten je známý hlavně ze svých rolí v seriálech Agenti S.H.I.EL.Du a The Man in the High Castle, ale také jako dabér animovaných filmů DC Films. Doktor Maede ženě slibuje, že jí pomůže s jejími problémy, a to alternativní léčebnou metodou – tedy hypnózou. Má ji pomoct překonat její trauma a najít znova cestu ke šťastnému životu. Jenomže, jak by člověk ve filmu v tomto žánru očekával, nic není, jak se zdá a doktor Maed má s Jenn nejspíš zlověstné úmysly. Začíná se jí běžně stávat, že má výpadky paměti a taky má halucinace, ve kterých dostává záchvaty paniky. A ukazuje se, že všichni doktorovi předešlí pacienti zemřeli za podivných okolností – „ubáli“ se k smrti.

Film napsal scénárista Richard D’Ovidio, který stojí např. za Tísňovou linkou nebo Loupeží století. Produkce se ujal Michael J. Luisi a za kamerou stojí John S. Bartley. Fanoušky obskurních hororů potěší, že ten točil např. kultovní polo-parodické béčko z roku 2002, Pavoučí teror. Režiséři snímku jako svou inspiraci citovali např. Vertigo, Mlčení jehňátek, Hru, Ex-Machinu či Osudovou přitažlivost. Těžko říct, co z takové směsice vzorů může vzejít, ale ukázka každopádně napínavě působí. Nicméně vzhledem k předešlé tvorbě tvůrců bychom stejně tak dobře mohli dostat pouze průměrnou žánrovku. Tak jako tak už nebudeme muset čekat příliš dlouho, za necelé tři týdny je Hypnotic tady.