ZÁHADNÉ SÍDLO BLY děsí epickou upoutávkou


Druhá kapitola duchařské antologie THE HAUNTING se představuje v plnohodnotném traileru. A zdá se, že Netflix má zaděláno na další halloweenskou hitovku. ZÁHADNÉ SÍDLO BLY, natočené podle klasických hororových příběhů z pera Henryho Jamese, dorazí na streamovací službu už začátkem října.

Zasazená do Anglie 80. let, nová řada seriálu nás vezme na starobylé panství, kam přijíždí mladá guvernantka z Ameriky, aby se starala o osiřelé sourozence. Čím víc času ale tráví v titulním sídle, tím silněji je přesvědčena, že jsou oba její svěřenci v úzkém spojení se záhrobím. A pokud je před přízraky zesnulých nedokáže uchránit, mohlo by dojít k nevýslovné tragédii.

Záhadné sídlo Bly vychází z literární klasiky Utažení šroubu (1898) a dalších tematicky provázaných povídek amerického spisovatele Henryho Jamese, které se protnou v jedné děsuplné rezidenci. A stejně jako předešlá série, i nová kapitola bude moderním gotickým hororem opírajícím se nejen o hutnou atmosféru, ale také propracovanou psychologii svých postav. Ostatně pro Jamese bylo nitro hrdinů vždcky tím nejdůležitějším aspektem jeho tvorby.

Nová upoutávka se pak za doprovodu parádního coveru rockové balady Home Sweet Home od Mötley Crüe vysloveně opírá o melodramatickou rovinu. Dává tak ochutnat jedinečnou auru celého seriálu a slibuje další směsice mistrného strašení a psychologického dramatu.

Zatímco Dům na kopci režíroval sám Mike Flanagan, tentokrát si na pomoc přizval rovnou celý tým. O realizaci jednotlivých epizod se podělí s Yolandu Ramke a Benem Howlingem (Cargo), Ciaránem Foyem (Sinister 2, Eli), Liamem Gavinem (Temná píseň) a Axelle Carolyn (Soulmate).  V hlavních rolích se představí navrátilci Henry Thomas, Victoria Pedretti, Kate Siegel, Oliver Jackson-Cohen a nováčci Amelie Eve, T’Nia Miller, Rahul Kohli, Tahirah Sharif, Amelie Bea Smith nebo Benjamin Evan Ainsworth.

Premiéra kompletní desetidílné série Záhadné sídlo Bly je naplánována na 9. října.