Je to oficiální, ve Woodsboro se bude zase vraždit. Vřískot 6 dostal zelenou!

Režiséři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett se znovu vrátí na místo činu. Další kapitola ikonické vyvražďovačky se začne natáčet už letos v létě

Čtvrt století po premiéře formativního krváku z 90. let se zabiják s ikonickou bílou maskou vrátil zpět na stříbrná plátna a zařízl se hluboko do divácké nostalgie. Pouhé tři týdny v kinech stačili filmovému comebacku Ghostface na to, aby v pokladnách vydělal přes 100 miliónů dolarů. Kasovní úspěch nového Vřískotu spolu s nadšeným přijetím u kritiky i diváků zkrátka přesvědčil producenty, že nemá cenu ztrácet čas. Společnosti Paramount Pictures a Spyglass Media, které práva na značku koupily od Weinsteinovic Dimension Filmu, proto posvětily návrat do Woodsboro. Vřískot 6 tak dostal oficiálně zelenou.

Režie se opět ujme duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett z tvůrčí formace Radio Silence a scénář i tentokrát napíšou James Vanderbilt a Guy Busick. Samotné natáčení by pak mělo začít ještě letos v létě. S tímhle tempem bychom se premiéry dalšího dílu mohli dočkat už napřesrok, nejpozději pak někdy v průběhu roku 2024.

„Jsme nesmírně vděční všem fanouškům, že náš film přijali s takovým nadšením. Nemůžeme se dočkat, až uvidí, co dalšího Radio Silence a Jamie s Guyem připravili pro naši rodinu z Woodsboro,“ uvedli ve společném prohlášení zástupci Paramountu a Spyglass. Radio Silence komentovalo chystané pokračování s tím, že spolupráce s Kevinem Williamsonem a pokračování v odkazu Wese Cravena je pro ně zážitkem na celý život a jsou přímo nadšení, že můžou přivést k životu další kapitolu vřískající ságy.

Nezbývá než doufat, že se jim podaří přijít s dalším hravým pokračováním, které naváže na dosavadní estetiku značky a zvládne ji posunout zase o nějaký ten krok dál. Ostatně sami tvůrci si uvědomují, že musí přijít s něčím speciálním. Jak v nedávném rozhovoru pro magazín The Hollywood Reporter uvedl výkonný producent a další člen Radio Silence, Chad Villella, aby další film fungoval, „je zapotřebí rozvrátit mantinely, z nichž se staly nové pravidla, a hrát mimo ně. Musíme porušit pravidla, které jsme právě znovu vytvořili.“

Návrat žádného z přeživších posledního krvavého řádění ve Woodsboro zatím není potvrzen, dá se ale předpokládat, že minimálně dvě postavy z nové party se na místo činu znovu vrátí. Vyloučen není ani návrat některého z veteránů série. Sama Neve Campbell se ještě před premiérou pátého filmu nechala během rozhovoru pro Screen Rant slyšet, že pokud se divákům bude nová kapitola líbit a budou mít chuť na další díl, všichni ze staré party se ho rádi zúčastní.