VŘÍSKOT 6 má hotový scénář i datum premiéry. Kdy ho uvidíme a kdo už potvrdil svůj návrat?

Šestý díl kultovní hororové série dorazí dřív, než jsme čekali. Jeho tvůrci hodlají riskovat, aby fanouškům připravili pokračování, jaké si zaslouží

Restart ikonické hororové značky, která v prosinci minulého roku oslavila čtvrtstoletí od svého vzniku, se stal vůbec prvním kasovním trhákem letošního roku. Vřískot režisérů Matta Bettinelli-Olpina a Tylera Gilletta si z kin odnesl celkem 150 miliónů dolarů v celosvětových tržbách a jeho obdivuhodné výdělky navíc doprovázely spokojené ohlasy diváků i pochvalné kritiky. Tu naši si můžete přečíst tady. Uctivý legacyquel oslavující ducha celé série tak rozdmýchal nový zájem diváků a jen necelý měsíc od jeho uvedení studia Paramount Pictures a Spyglass Entertainment posvětili další pokračování. Vřískot 6 už je na cestě a dorazí mnohem dřív, než jsme si původně mysleli.

Nová kapitola Ghostfaceova krvavého řádění se momentálně připravuje pod taktovkou stejného tvůrčího týmu jako předešlý film. Produkce se opět ujali Paul Neinstein s Williamem Sherakem a coby výkonní producenti na její realizaci dohlížejí Kevin Williamson a Chad Villella. Snímek i tentokrát vzniká podle scénáře Jamese Vanderbilta a Guye Busicka a na režisérskou sesli znovu usednou Bettinelli-Olpin s Gillettem. Šesté pokračování tak nadále zůstává v těch nejlepších možných rukách.

Kam se bude děj ubírat dál se zatím drží v naprosté tajnosti. Víme jen tolik, že příští „film musí být ochotný riskovat vše, aby rozvrátil veškerá očekávání,“ jak prozradila tvůrčí formace Radio Silence v rozhovoru pro magazín Empire. Sami pak dodávají, že jsou „tak hluboko v králičí noře filmových Vřískotů, že se můžou chytit úplně všeho.“ Je tak dost dobře možné, že se pokusí kompletně vymanit z dosavadních mantinelů ságy a vydají se zcela odlišným směrem. Zatímco předešlý film věnovali zesnulému Wesi Cravenovi a po svém kráčeli v jeho legendárních šlépějích, tentokrát můžou přijít opravdu s čímkoliv. Možná se tak přece jenom dočkáme návratu Stua Machera nebo Vřískotu z pohledu samotného vraha.

Natáčení dalšího dílu je naplánované na červen 2022 a už má potvrzené prvního navrátilce. Tím je Courtney Cox, která si pošesté zopakuje roli investigativní reportérky Gale Weathersové. Sama informaci potvrdila v podcastu Just for Variety with Marc Malkin, kde zároveň dodala, že finální verze scénáře už je hotová. Nikdo další svůj návrat zatím nepřislíbil, je ale dost pravděpodobné, že ji budou brzo následovat Neve Campbell i nováčci z posledního snímku, Melissa Barrera a Jenna Ortega. Produkce se tak řítí kupředu bezmála stejným tempem, jako svého času dvojka, která vyšla pouhý rok po premiéře prvního filmu. Distribuující Paramout očividně nechce ztrácet čas a hodlá navázat na znovuvzkříšený finanční úspěch značky co možná nejdříve. I proto stanovil oficiální datum premiéry Vřískotu 6 už na 31. března 2023!