Satan znovu přichází! Omen se dočká filmového prequelu

20th Century Studios opět volá po antikristovi. Kdo natočí další kapitolu oscarové klasiky?

Myšákova chamtivost nezná mezí a tak v Disney oprašují další kultovní značku. Tentokrát z katalogu 20th Century Studios. Ne, naštěstí nepůjde o žádný crossover resuscitovaných Vetřelců a Predátora. Na řadu přijde ďábelská klasika Přichází satan!. Hororový majstrštyk režiséra Richarda Donnera a scénáristy Davida Seltzera o politikovi, který adoptuje malého chlapce, jež je vtělením samotného Ďábla, dostane další pokračování. Lépe řečeno předpokračování, které by mělo rozšířit dosavadní filmovou mytologii. Což je na druhou stranu pořád ta lepší varianta, než kdybychom se měli dočkat dalšího rebootu.

Chystaný prequel se bude jmenovat THE FIRST OMEN a pro Disneyho konglomerát ho natočí Arkasha Stevenson jako svůj celovečerní debut. Nutno dodat, že za sebou má poměrně působivou seriálovou tvorbu, včetně několika epizod superhrdinského Legion, bizarní Pomsty s chutí třešní nebo třetí sérii Channel Zero s podtitulem Butcher’s Block. Sama se přitom chopí i scénáře, který napíše společně s Timem Smithem.

Oscarový originál z roku 1976 stihl během bezmála padesáti let od své premiéry zplodit hned několik následovníků. Na původní snímek navázal Damien: Omen II (1978) a Omen 3: Poslední střetnutí (1981), které následoval dívčí restart Přichází Satan – Procitnutí (1991). Tři dekády po první konfrontaci s antikristem přišel stejnojmenný remake z pera samotného Seltzera a o dalších deset let později seriálová variace Satan přichází.

O potenciálním prequelu se šuškalo už několik let. Jednu dobu s ním byl spojován Antonio Campos, režisér jižanské gotiky Ďábel, a produkovat měl David S. Goyer (Blade, Temný dům). Poté projekt převzali scénáristi prvních dvou V zajetí démonů, bratři Chad a Carey Hayesovi, kteří údajně chtěli zkoumat, jak je možné, že se ďáblův syn dostal do našeho světa zrovna v podobě malého děsivého chlapce. Jestli na jejich nápad naváže i projekt Stevensonové, je ve hvězdách. Pravděpodobnější ale je, že se pokusí přijít s nějakou vlastní myšlenkou.

Režisérka Arkasha Stevenson připravuje pořádný maso na placu Channel Zero: Butcher's Block