NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Ani během nadcházejícího víkendu nebude nouze o žánrové projekty. Vedle netrpělivě vyhlíženého návratu seriálového lovce příšer přibylo na českém streamu hned několik zajímavých novinek. Nouze nebude o temné báchorky, asijské duchařiny, severské depky ani sváteční krváky. Likvidovat monstra vyrazí vedle Henryho Cavilla také Milla Jovovich  a dojde i na pořádný český brak. Na co všechno můžete koukat o víkendu?

MAJÁK (2019)

Nová Anglie, 90. léta 19. století. Strážce majáku začíná tušit, že jeho ostřílený společník je nebezpečně narušený. Tajemství ale skrývají oba dva. Willemu Dafoeovi a Robertu Pattinsonovi šplouchá na maják v hypnotickém snímku Roberta Eggerse s atmosférou stejně hutnou, jako jeho prvotina Čarodějnice. Tuhle černobílou halucinogenní podívanou najdete od soboty 18. prosince online na Netflixu.

ZAKLÍNAČ 2. řada (2021)

Osud je netvor. Seriálový Zaklínač se vrací na obrazovky s netrpělivě očekávanou druhou sezóna. Geralt s Ciri míří do pevnosti Kaer Morhen, aby započal její výcvik, zatímco Yennefer se vyrovnává s následky bitvy u Soddenu. Tvůrci slibují, že nová řada má bude mnohem dospělejší i ucelenější bez přehnaného skákání v čase a nabídne známé postavy v novém světle. Sledujte online na Netflixu.

DEATHCEMBER Vol. 1 (2020)

Otevřete filmová okénka adventního kalendáře plného krvavých překvapení. Deathcember je kolekce krátkých snímků mezinárodních režisérů s nejrozmanitějšími nápady a styly, které jsou propojeny tak, aby na diváky dýchlo to pravé kouzlo hororových Vánoc. První část této unikátní antologie, na níž se podíleli režiséři jako Ruggero Deodato, Lucky McKee nebo Pollyanna McIntosh, je dostupná online v nové online filmotéce SupremeXP. Zbývajících 12 příběhů služba uvede ve středu 22. prosince.

GREENLAND: POSLEDNÍ ÚKRYT (2020)

Gerard Butler s rodinou prchá před globální apokalypsou. K Zemi se totiž řítí kometa a srážka je nevyhnutelná. Jedinou nadějí na záchranu jsou podzemní bunkry v Grónsku, jenže s odpočítáváním konce světa panika jenom roste a každý člověk se najednou stává hrozbou. Greenland nabízí uvěřitelný pohled na světovou katastrofu, který místo velkolepých destruktivních atrakcí sází na obyčejné hrdiny a jejich intenzivní boj o život. Nově si ho můžete pustit na Netflixu.

CHOKING HAZARD (2004)

Motivační guru odjede spolu se svými studenty přemýšlet o smyslu života. Když je tam ale napadnou krvežízniví zombie myslivci, z přemýšlení se najednou stává boj o přežití. Nadšenecký projekt Marka Dobeše a Štěpána Kopřivy přenesl zombie fenomén do tuzemského kontextu a dal vzniknout čistokrevné brakové podívané s hordami zábavných cameo roliček. Na Choking Hazard můžete zavzpomínat online na Netflixu.

ŽALM 21 (2009)

Stockholmský pastor se vydává do norlandských lesů, aby zjistil pravdu o záhadné smrti svého otce. Čím víc se toho dozvídá, tím víc pravda otřásá jeho vlastní vírou. Další novinkou na Netflixu je zapadlé švédské drama na hraně hororu, které vás dozajista překvapí svou hutnou deprimující atmosférou.

THE GUARDIAN (2021)

Po šokující sebevraždě mladé popové hvězdy se její doprovodná vokalistka ocitá na výsluní. Rychle nabitá sláva s sebou ale nese značná úskalí a zpěvačka se brzy ocitá v centru nadpřirozených sil. The Guardian je nová duchařina oslavovaného vietnamské režiséra Victora Vu, kterou nově najdete online v anglickém rozhraní Netflixu.

MONSTER HUNTER (2020)

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. Paul W.S. Anderson a Milla Jovovich se vracejí. Jen to není další Resident Evil, ale filmová adaptace jiné, neméně populární herní ságy. Tuhle divokou monster řež najdete od neděle 19. prosince online na HBO GO.