INVAZE: Apple TV láká na velkolepý střet s mimozemskými kolonizátory

Nový trailer rozmáchlého sci-fi projektu láká na mimozemskou invazi z rozličných úhlů pohledu

Pokud ještě nevyužíváte služeb Apple TV+, pak je nejvyšší čas s tím začít. Streamer nejen že uspěl na letošním udílení televizních cen Emmy s komediálním seriálem Ted Lasso, který určitě stojí za pozornost, na podzim ke všemu chystá hned dvě velkolepé nadpozemské série. Vedle ambiciózní adaptace knižní ságy Nadace uvede strhující variaci na klasické téma Války světů, desetidílné sci-fi drama INVAZE. V něm se zdánlivě nesouvisející události z různých koutů světa protnou v globální katastrofu a osud země tak bude znovu viset na vlásku pod hrozbou vesmírných kolonizátorů.

Nejnovější upoutávka původního projektu, jehož rozpočet údajně přesáhl 200 miliónů dolarů, slibuje dechberoucí střet lidstva s vetřelci z jiných světů, který dává přednost civilnímu podání apokalypsy před prvoplánovou akcí a slibuje vpád mimozemské rasy z rozličných úhlů pohledu. Podle tvůrců má být celá invaze prezentována v reálném čase a jejím cílem je ukázat, jakým způsobem by podobná událost ovlivnila nás všechny.

Scénář k výpravnému seriálu napsali Simon Kinberg (X-Men: Budoucí minulost), David Weil (Hunters) a Andrew Baldwin (The Outsider), kteří se zároveň ujali pozice výkonných producentů. Za kameru pak usedl na cenu Emmy nominovaný Jakob Verbruggen (The Fall). Pětici ústředních postav snažících se najít smysl v nastalém zmatku si zahráli Sam Neill, Golshifteh Farahani, Shioli Kutsuna, Shamier Anderson a Billy Barratt.

První tři epizody seriálové Invaze Apple uvede už 22. října. Další epizody budou postupně vycházet každý následující týden.