KLASICKÝ HOROR: Provokativní italská novinka slibuje netradiční hororový zážitek

Nová upoutávka tajemného titulu láká na uvědomělou variaci moderních hororů

Skupina výletníků nabourá uprostřed ničeho. V okolí není jediného stavění kromě opuštěné chaty v lese. A k tomu všemu se v pozadí ozývá dětská odrhovačka. Máte dojem, že už jste to někde viděli? Pak se rozhodně mýlíte. Tajemná hororová novinka s provokativním názvem KLASICKÝ HOROR (v originále A Classic Horror Story) se představuje v plnohodnotném traileru.

Nová upoutávka jenom posiluje dojem italského Slunovratu říznutého poctivou evropskou exploatací a přitom dává jasně tušit, že tady nic nebude takové, jak se na první pohled zdá. Hrdinové filmu jsou protřelí nerdi, jež mají hororové konvence v malíku, a stejným způsobem tvůrci očividně vnímají i svoje diváky. Soudě podle ukázky, která střídá atmosféru plnou nejistoty s fantasmagorickými výjevy, nás někde v půli cesty čeká divoký zvrat převracející okoukané stereotypy v uvědomělou variaci soudobých hororů á la Chata v horách. Letos v létě nejspíš dostanou klasické žánrové postupy pěkně na frak.

Mrazivě vyhlížející snímek z parného venkova natočil režisér gotického hororu Il nido (The Nest) Roberto De Feo spolu s debutujícím Paolem Strippolim. Scénář napsali dohromady s Milo Tissonem a spoluautory Il nido, Davidem Bellinim a Luciem Besanou. V hlavní roli se objeví Matilda Anna Ingrid Lutz, kterou si diváci budou pamatovat hlavně z feministického rape-revenge thrilleru Pomsta. Dále hrají Francesco Russo, Peppino Mazzotta, Will Merrick, Yuliia Sobol a Cristina Donadio.

Premiéra Klasického hororu je naplánovaná na 14. července, kdy ho uvede streamovací služba Netflix jako součást svého letního programu plného hrůzy. Žádný z uváděných titulů ale nemá natolik tajemnou auru, jako tahle italská novinka. Vypadá to, že nás čeká minimálně netradiční hororový zážitek.